Komentara: 1
Pregleda: 7129

Subotica ponovo učesnik manifestacije "Srbija u ritmu Evrope"

06.10.2016. u 20:52h
Izvor: Subotica.com
Subotički đaci, treći put, biće učesnici najmasovnijeg muzičkog takmičenja „Srbija u ritmu Evrope“. Tim povodom, direktor ovog projekta, Igor Karadarević i članica Gradskog veća za kulturu, Miroslava Babić potpisali su danas Ugovor o učešću Grada Subotice u manifestaciji.
Subotica ponovo učesnik manifestacije "Srbija u ritmu Evrope"

Projekat „Srbija u ritmu Evrope“ nastao je 2008. godine sa ciljem da osnovci i srednjoškolci Srbije upoznaju kulturu evropskih zemalja, kroz pesmu i igru. Deca iz Subotice su dva puta bili učesnici takmičenja, 2011. i 2012. godine, kada su partneri Grada bile ambasade Norveške i Švedske.

- Zahvaljujemo se  gradonačelnici Sombora Dušanki Golubović na inicijativi da Grad Subotica bude učesnik predstojećeg ciklusa. Značajno je što će se talentovanim učesnicima pružiti mogućnost da upoznaju jezik i kulturu evropske zemlje kroz muziku i ples-kaže Miroslava Babić.

U saradnji sa direktorima osnovnih i srednjih škola u  Subotici će u januaru biti održana audicija, na kojoj će biti izabran tim od 20 najtalentovanijih đaka. Nakon besplatne šestomesečne obuke, oni će predstavljati naš grad na centralnoj manifestaciji u Somboru.

-U Somboru, gradu prošlogodišnjih pobednika biraće se najbolja pesma Evrope. Deca Subotice će se u direktnom prenosu na RTS-u takmičiti sa decom iz još 19 gradova Srbije, pevaće na jednom od jezika Evrope, tj. na maternjem jeziku ambasadora koji će posetiti Suboticu. Pošto se za decu glasa SMS-om, 50 odsto od ukupnog prihoda ide u budžet grada, što će obezbediti deca ukoliko pobede-kaže Karadarević.

Pobednički tim će osvojiti sedmodnevno putovanje u evropsku zemlju koju su predstavljali, a grad pobednika će u narednom ciklusu biti domaćin takmičenja.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 5 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 7129
Povezane teme

srbija u ritmu evrope

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.