Komentara: 5
Pregleda: 3469
Foto

„Subotica Open IT“ predstavlja potencijale našeg grada maturantima iz okolnih mesta

30.03.2022. u 16:25h > 01.04.2022. u 19:57h
Izvor: Subotica.com
Kako bi maturantima srednjih škola predstavili sve što naš grad nudi u oblasti informacionih tehnologija, od studiranja do zaposlenja, organizacija „IT Subotica 2030“ u petak, 1. aprila, organizuje „Subotica Open IT“.
„Subotica Open IT“ predstavlja potencijale našeg grada maturantima iz okolnih mesta

Tako će više oko 400 učenika gimnazija, tehničkih i ekonomskih škola iz Sombora, Bačke Topole, Kule, Kikinde, Bečeja i Sente, imati priliku da se upozna sa programima Ekonomskog fakulteta i Visoke tehničke škole, ali i da poseti sedam kompanija u oblasti IT sektora koje posluju u našem gradu i Regionalni inovacioni start up centar pri Ekonomskom fakultetu.

„Subotica Open IT“ predstavlja potencijale našeg grada maturantima iz okolnih mesta

- Cilj je promocija Subotice kao grada za život, naših obrazovnih ustanova, studiranja i karijere koju mogu da naprave. Zaokružićemo jednu priču, kako izgleda studentski život, mogućnost zaposlenja, odnosno kako izgleda karijerni put jednog IT stručnjaka u Subotici – najavljuje  Oliver Guganović, u ime organizacije „IT Subotica 2030“. – U Subotici je trenutno registrovano više od 100 IT kompanija. Uvek su potrebni kvalitetni stručnjaci i ukoliko imaju znanje, studenti već na drugoj ili trećoj godini mogu da nađu zaposlenje. Predstavićemo im i tehnologije i zanimanja koja postoje u tim kompanijama, kako izgleda posao cele palete zanimanja koja postoje u IT a nisu nužno programerska.

Visoka tehnička škola je jedan od osnivača inicijative „IT Subotica 2030“ i u petak će otvoriti svoja vrata budućim studentima.

„Subotica Open IT“ predstavlja potencijale našeg grada maturantima iz okolnih mesta- Imamo jako dobru saradnju sa kompanijama iz ove asocijacije i veliki broj đaka koji nisu iz Subotice imaće mogućnost da pogledaju našu ustanovu, a potom će ih naši studenti voditi po loklanim komanijama – kaže prof. dr Zlatko Čović, pomoćnik direktora za odnose sa javnošću i studentima. - Ovo je jedinstvena prilika da upoznaju Suboticu, da vide koje im sve mogućnosti nudi, da ako žele da već tokom studiranja mogu da sarađuju sa nekom od kompanija a po završetku odmah nađu zaposlenje, da mogu da ostanu i ovde osnuju svoj porodični život.  Imamo dosta primera da su studenti iz drugih sredina, baš zahvaljujući dobroj saradnji sa kompanijama, shvatili da je Subotica jedno dobro mesto za rad i život. Bićemo  zadovoljni ako  bar deset odsto prisutnih srednjoškolaca izabere neku od naših ustamova za dalje školovanje.

Šta sve nudi program poslovne informatike maturanti moći će da saznaju na Ekonomskom fakultetu.

„Subotica Open IT“ predstavlja potencijale našeg grada maturantima iz okolnih mesta

- Ideja je da se Subotica afirmiše kao grad za studiranje, što nije nimalo lak zadatak pored Novog Sada, Beograda i Segedina. Zato je naš zadatak da predstavimo prednosti Subotice u odnosu na ove gradove,  da deca vide da i ovde mogu da imaju jedan kavlitetan karijerni put, lepo mesto za život i osnivanje porodice – dodaje docent dr Vuk Vuković sa Ekonomskog fakulteta.

Izvor: Subotica.com
Najava "Subotica Open IT" Najava "Subotica Open IT" Najava "Subotica Open IT" Najava "Subotica Open IT" Najava "Subotica Open IT" Najava "Subotica Open IT" Najava "Subotica Open IT" Najava "Subotica Open IT"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 2 godine i 4 nedelje
Komentara: 5
Pregleda: 3469

Povezana vest

Povezane teme

ekonomski fakultet subotica

visoka tehnička škola

visoka tehnička škola strukovnih studija

zlatko čović

IT subotica 2030

oliver guganović

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.