Komentara: 2
Pregleda: 2930
Foto

Maturantima predstavljen IT potencijal Subotice

02.04.2022. u 13:00h
Izvor: Subotica.com
Oko četiri stotine maturanata srednjih škola iz okolnih mesta posetilo je juče Ekonomski fakultet i Visoku tehničku školu, kao i kompanije koje se bave informacionim tehnologijama kako bi se upoznali sa mogućnostima koje nudi za obrazovanje IT stručnjaka.
Maturantima predstavljen IT potencijal Subotice

Predstavljanje Subotice kao grada za studiranje i napredovanje u karijeri „Subotica open IT“ organizovala je inicijativa „IT Subotica 2030“.

Maturanti iz Sombora, Apatina, Kule, Bačke Topole, Kikinde, Bečeja i Sente upoznali su se sa studijskim programima, ali da vide kako izgleda karijerni put jednog IT stručnjaka.

- IT svet me interesuje, tu ću ostati svakako, a kako je Subotica blizu Sombora, ona može da bude opcija za studiranje – kaže Uroš Marković iz Sombora.

Maturantima predstavljen IT potencijal SuboticeSa druge strane indeks Ekonomskog fakulteta želja je Ivane Čonte iz Kikinde.

- Želim da studiram Ekonomski fakultet  a sada na licu mesta vidim šta sve on nudi.  Kikinda i Subotica su blizu, tako da se je to dodatna prednost – ističe Ivana.

Učenici su posetili VTŠ i Ekonomski fakultet, obe obrazovne ustanove imaju studijske programe iz oblasti informacionih tehnologija, a iz godine u godinu primetno je sve veće interesovanje prilikom upisa.

Maturantima predstavljen IT potencijal Subotice- Od 2017. godine kada smo inovirali studijski program „poslovna informatika“ i u njega uključili najatraktivnije ii najtraženije sadržaje, kako bi izgradili kompetencije koje su potrebne IT kompnaijama, imamo konstantan rast broja studenata. Te godine je bilo 50 , a prošle godine 140. Nadamo se da ćemo tim putem i nastaviti – naglašava docent dr Vuk Vuković sa Ekonomskog fakulteta .

„Subotica Open IT“ je deo projekta započetog prošle godine pod nazivom IT Subotica 2030. Ovo je prvi put da se organizovano dovode maturanti iz drugih mesta kako bi im se naš grad predstavio u  punom obimu, počev od mogućnosti obrazovanja, pa sve do potencijala za zaposlenje i razvoj karijere.

Maturantima predstavljen IT potencijal Subotice- U IT sektoru ne postoji prezasićenost kadrovima. Svi koji poseduju veštine da rade lako će naći posao svuda u svetu – dodaje Oliver Guganović u ime „IT Subotica 2030“ dodajući da u našem gradu posluje oko stotinu IT kompanija. – Tako da će izbor školovanja u Subotici otvoriti mnoga vrata iza kojih će zakoračiti u IT svet.

UPOZNAVANJE I SA VISOKOM TEHNIČKOM ŠKOLOM

Srednjoškolci su bili prezadovoljni sa onim što su videli i na Visokoj tehničkoj školi strukovnih studija. Tamo su im predstavljeni studijski programi i mogućnosti koje bi imali studiranjem u ovoj visokoobrazovnoj ustanovi.

- Nakon prezentacije učenici i profesori su obišli laboratorije, učionice i studentske kutkove. Na osnovu prvih reakcija i pitanja koja smo dobili, možemo zaključiti da će neko od njih izabrati baš našu ustanovu za sticanje inženjerske diplome - kaže prof. dr Zlatko Čović, pomoćnik direktora za odnose sa javnošću i studentima.

Izvor: Subotica.com

Promocija novoakreditovanih studijskih programa na Ekonomskom fakultetu

Promocija novoakreditovanih studijskih programa na Ekonomskom fakultetu Promocija novoakreditovanih studijskih programa na Ekonomskom fakultetu Promocija novoakreditovanih studijskih programa na Ekonomskom fakultetu Promocija novoakreditovanih studijskih programa na Ekonomskom fakultetu Promocija novoakreditovanih studijskih programa na Ekonomskom fakultetu Promocija novoakreditovanih studijskih programa na Ekonomskom fakultetu Promocija novoakreditovanih studijskih programa na Ekonomskom fakultetu Promocija novoakreditovanih studijskih programa na Ekonomskom fakultetu
Pogledaj ostale fotografije

"Subotica Open IT" na Visokoj tehničkoj školi strukovnih studija

"Subotica Open IT" na Visokoj tehničkoj školi strukovnih studija "Subotica Open IT" na Visokoj tehničkoj školi strukovnih studija "Subotica Open IT" na Visokoj tehničkoj školi strukovnih studija "Subotica Open IT" na Visokoj tehničkoj školi strukovnih studija "Subotica Open IT" na Visokoj tehničkoj školi strukovnih studija "Subotica Open IT" na Visokoj tehničkoj školi strukovnih studija "Subotica Open IT" na Visokoj tehničkoj školi strukovnih studija "Subotica Open IT" na Visokoj tehničkoj školi strukovnih studija
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 1 godinu i 11 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 2930

Povezana vest

Povezane teme

ekonomski fakultet subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.