Komentara: 25
Pregleda: 3521

Subotica model za pomirenje u Severnoj Irskoj

07.03.2013. u 16:36h
Izvor: RTV Yueco
Subotica, suživot naroda unutar nje i funkcionisanje njenih institucija mogu poslužiti kao dobar primer u procesu pomirenja u Severnoj Irskoj, zaključeno je na sasatanku predstavnika Evropskog mirovnog programa za ovu zemlju i rukovodstva grada Subotica.
Subotica model za pomirenje u Severnoj Irskoj

Delegacije iz Severne Irske boravi u poseti Subotice i još nekoliko gradova u regionu u potrezi za dobrim primerima koji mogu poslužiti u procesu pomirenja u ovoj ostrvskoj zemlji.

Predsednica Skupštine grada Marija Kern Šolja i savetnica gradonačelnika Josipa Ivanković upoznali su goste sa opštim informacijama o Subotici, kao i o multikulturalizmu i toleranciji u ovom gradu. Jedan od trenera u Evropskom mirovnom programu koji se sprovodi u Severnoj Irskoj, Stivi Džonson, izjavio je novinarima nakon sastanka da je Subotica dobar primer međusobne saradnje unutar zajednice, a da se dosta toga može primeniti i u njihovoj zajednici.
Kako je novinarima nakon sastanka izjavila Ivankovićeva, Subotica je za ovu posetu odabrana zato što je grad koji funkcioniše na višenacionalnom nivou, što je ocenjeno kao pozitivan primer suživota različitih manjina, odnosno poštovanja njihovih prava.

Osim Subotice, delegacija iz Severne Irske posetiće još nekolio gradova u regionu, koji takođe služe kao primeri suživota različitih naroda.

Izvor: RTV Yueco
Prijem delegacije iz Severne Irske Prijem delegacije iz Severne Irske Prijem delegacije iz Severne Irske Prijem delegacije iz Severne Irske Prijem delegacije iz Severne Irske Prijem delegacije iz Severne Irske Prijem delegacije iz Severne Irske Prijem delegacije iz Severne Irske
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 11 godina i 2 meseca
Komentara: 25
Pregleda: 3521

Povezana vest

Povezane teme

gradska kuća

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.