Komentara: 14
Pregleda: 18506

Subotica kupuje ulicu za "Lidl"

10.03.2017. u 15:12h
Izvor: Politika Online
Gradsko veće u Subotici dalo je saglasnost gradonačelniku Bogdanu Labanu da za 15.231.480 dinara kupi ukupno 914 kvadratnih metara od „Majur group” iz Novog Sada radi otvaranja ulice koja je potrebna trgovinskom lancu „Lidl”.
Subotica kupuje ulicu za "Lidl"

Ministarstvo finansija, odnosno Poreska uprava Subotice, procenila je da kvadratni metar u katastarskoj opštini Novi grad vredi 16.664 dinara, a kupac, grad Subotica, dužan je da vrednost od preko 15 miliona dinara isplati novosadskom preduzeću 15 dana od potpisivanja kupoprodajnog ugovora.

U obrazloženju odluke Gradskog veća navodi se da se trgovinski lanac „Lidl”, koji upravo podiže svoj objekat na uglu ulica Segedinski put i Pala Papa, obratio gradu 8. novembra prošle godine sa zahtevom za otkup parcela koje se nalaze u Ulici Gavrila Principa. Naime, oko „Lidlovog” placa postoje tri parcele koje su u privatnom vlasništvu i predviđene su za izgradnju javnih saobraćajnica.

Sekretarijat za građevinarstvo potvrdio je da Plan detaljne regulacije predviđa postojanje javnih saobraćajnica, odnosno korekciju regulacione linije i otvaranje nove ulice na mestu gde su tri parcele „Majur group“. Zbog toga se grad obratio novosadskom preduzeću da se izjasni da li prihvata predloženu cenu, koju je odredila subotička filijala Poreske uprave.

Po Zakonu o javnoj svojini, na koji se poziva i Gradsko veće, moguće je imovinu pribaviti i neposrednom pogodbom, ali ne iznad procenjene tržišne vrednosti. „Majur group” je prihvatio ponudu grada, te je Gradsko veće donelo odluku o kupovini tri placa.

Trgovinski lanac „Lidl” je svoj diskont u Subotici u širem centru grada počeo da gradi 1. avgusta prošle godine, radovi dobro napredaju, ali nedavno je objavljeno da će sve prodavnice ove trgovine u Srbiji biti otvorene istovremeno, tek početkom 2018. godine.

Izvor: Politika Online
Postavljeno pre 7 godina i 1 mesec
Komentara: 14
Pregleda: 18506

Povezane vesti

Povezane teme

lidl

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.