Komentara: 0
Pregleda: 2322

Subotica i Vojvodina finansiraju javne radove u gradu

29.02.2012. u 16:25h
Izvor: RTV Yueco
Subotica i Vojvodina finansiraju javne radove u gradu

Grad Subotica i Vlada Vojvodine će sa udruženih 7,5 miliona dinara finansirati programe javnih radova u Subotici u 2012. godini kroz koje će posao dobiti oko 40 radnika. U pitanju je jedna od mera koju predviđa lokalni akcioni plan zapošljavanja, a za koje se pretpostavlja da će dovesti do otvaranja ukupno 140 radnih mesta u Subotici. Kroz novi program aktivnog zapošljavanja u Vojvodini će oko 2.500 ljudi dobiti posao, a još njih oko 750 biće obučeno kako bi ostvarili pravo i mogućnost da se zaposle.

Predsednik Skupštine grada Subotica Slavko Parać potpisao je juče ugovor sa predstavnicima Vlade Vojvodine o zajedničkom finansiranju javnih radova na teritoriji grada Subotica u ovoj godini. Lokalnim akcionim planom zapošljavanja, Grad Subotica je za javne radove namenio oko 3,5 miliona dinara, a te radove juče potpisanim ugovorom Vlada Vojvodine će podržati sa 4 miliona dinara.

Predsednik pokrajinske vlade Bojan Pajtić i pokrajinski sekretar za rad, zapošljavanje i ravnopravnost polova Miroslav Vasin, potpisali su sa predstavnicima Subotice i još 42 vojvođanske opštine ugovore o sufinansiranju programa aktivnog zapošljavanja, za šta je izdvojeno 126 miliona dinara pokrajinskih sredstava. Lokalne samouprave izdvojile su 205 miliona dinara, koje će, uz pokrajinska sredstva, već tokom marta raspoređivati prema svojim potrebama.

Na ovaj način počeće i konkretna realizacija lokalnog akcionog plana za zapošljavanje. Pored javnih radova, za koje su sredstva udružili grad i pokrajina, sastavni deo plana jeste i subvencionisanje otvaranja novih radnih mesta. Za te potrebe, lokalna samouprava je izdvojila 7,5 miliona dinara i već konkurisala kod Nacionalne službe za zapošljavanje za podršku. Tako udružena sredstva biće dovoljna za otvaranje oko 100 novih radnih mesta, što zajedno sa javnim radovima čini 140 novih radnih mesta koja će biti otvorena kroz podršku Grada Subotica.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 4 nedelje
Komentara: 0
Pregleda: 2322
Povezane teme

nova radna mesta u Subotici

Nacionalna služba za zapošljavanje

Slavko Parać

bojan pajtić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.