Komentara: 25
Pregleda: 4540
Foto

Subotica i Palić privukli veliku pažnju posetilaca Međunarodnog sajma turizma

03.03.2023. u 11:18h
Izvor: Subotica.com
Turistička ponuda Subotice i Palića izazvala je ogromnu pažnju posetilaca 44. Međunarodnog sajma turizma, koji je održan od 23. do 26. februara u prestonici. Na štandu subotičke Turističke organizacije, između ostalog, predstavljena je kulturna, sportska, gastronomska ponuda našeg kraja, a posetioci su imali priliku da uživaju u degustaciji vina sa peska, kao i da se upoznaju sa brojnim sadržajima koje nude Subotica i Palić.
Subotica i Palić privukli veliku pažnju posetilaca Međunarodnog sajma turizma

Promocija naše destinacije se sastojala od bogatog i raznovrsnog programa koji je privukao veliko interesovanje posetilaca sva četiri dana koliko je Međunarodni sajam turizma trajao.

- Rečeno nam je da je naš štand bio jedan od najposećenijih u hali broj 4 u kojoj su bile sve lokalne turističke organizacije - ponosno ističe Aleksandar Medaković, direktor Turističke organizacije Subotice - Prvog dana posetiocima smo priredili promociju poznatih subotičkih vinarija koja je upotpunjena specijalitetima iz lokalnih restorana, a za dobru atmosferu bili su zaduženi tamburaši.

Subotica i Palić privukli veliku pažnju posetilaca Međunarodnog sajma turizma

Narednog dana predstavljena je "Dužijanca" jedna od najpoznatijih gradskih manifestacija.

- Prikazane su narodne nošće, slike i figure od slame, a zainteresovani su imali priliku da degustiraju risarsku rakiju - priča Medaković - Toga dana predstavili smo i "Muzej porcelana" kao novu kulturnu ponudu u Subotici.

Subotica i Palić privukli veliku pažnju posetilaca Međunarodnog sajma turizmaSubotica i Palić privukli veliku pažnju posetilaca Međunarodnog sajma turizmaSubotica tradicionalno slovi za grad sporta pa su svim turistima na raspolaganju brojne sportske i rekreativne aktivnosti.

- Na Sajmu turizma smo privukli pažnju i onima koji vole aktivni odmor. Posetioci su imali priliku da se upoznaju sa ponudom Zoo vrta i Avantura parka. Predstavljeni su i subotički hoteli, ugostiteljski objekti, privatan smeštaj, kao i ergele - objašnjava sagovornik - Vodili smo računa o tome da obuhvatimo sve turističke proizvode i veoma sam zadovoljan što interesovanje za našu destinaciju raste. Jedna smo od retkih destinacija gde se strani turisti vraćaju u velikom procentu. Subotica je treća po rastu broja stranih turista prošle godine (posle Beograda i Novog Sada). Iza nas je još jedna rekordna godina po pitanju turističkog prometa i siguran sam da će i ova godina biti dobra. Važno je napomenuti da bi tokom godine trebalo da budu završeni određeni projekti koji će umnogome obogatiti turističku ponudu Subotice i Palića.

Subotica i Palić privukli veliku pažnju posetilaca Međunarodnog sajma turizma

Izvor: Subotica.com
Subotica i Palić na Sajmu turizma u Beogradu Subotica i Palić na Sajmu turizma u Beogradu Subotica i Palić na Sajmu turizma u Beogradu Subotica i Palić na Sajmu turizma u Beogradu Subotica i Palić na Sajmu turizma u Beogradu Subotica i Palić na Sajmu turizma u Beogradu Subotica i Palić na Sajmu turizma u Beogradu Subotica i Palić na Sajmu turizma u Beogradu
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 1 godinu i 1 mesec
Komentara: 25
Pregleda: 4540
Povezane teme

Turizam Subotica

turizam palić

turistička organizacija subotica

sajam turizma Beograd

aleksandar medaković

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.