Komentara: 6
Pregleda: 3300

Subotica i ove godine deo akcije "Sat za našu planetu"

24.03.2017. u 14:14h
Izvor: Subotica.com
Subotica i ove godine deo akcije "Sat za našu planetu"

U subotu, 25. marta u 20:30 časova po lokalnom vremenu, stotine miliona ljudi na svim kontinentima, u 24 vremenske zone, isključiće svetla na sat vremena u okviru akcije „Sat za našu planetu“, koju organizuje WWF – Svetski fond za zaštitu divljih životinja.

Grad Subotica će se i ove godine priključiti akciji, isključivanjem dekorativne rasvete Gradske kuće u 20:30 časova.

Inicijativa „Sat za našu planetu“ nastala je 2007. godine u Sidneju, a već 2009. i Srbija se priključila ovoj manifestaciji. Prošle godine u ovoj akciji je učestvovalo  178 zemalja. U Srbiji je učestvovalo 85 gradova, 180 škola, 92 nevladine organizacije i 75 kompanija.

- Svesni smo da  će klimatske promene izazvati veću učestalost ekstremnih klimatskih posledica kao što su poplave, klizišta, požari i suše. Neophodno je da u svakodnevnom životu brinemo o životnoj sredini koja nas okružuje, da smanjimo ekološki otisak, odnosno ublažimo uticaj našeg načina života na prirodu. - navodi se u saopštenju Gradske uprave, koja je iskoristila priliku da pozove sve građane Subotice, institucije i organizacije da se priključe ovoj akciji i u navedeno vreme isključe svetla.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 5 dana
Komentara: 6
Pregleda: 3300
Povezane teme

sat za našu planetu

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.