Komentara: 2
Pregleda: 2564
Foto

Subotica domaćin skupa o pijačnoj delatnosti

08.04.2016. u 15:42h
Izvor: Subotica.com
Na Paliću se održava Međunarodni skup o pijačnoj delatnosti, drugi po redu, posvećen aktuelnom stanju u ovoj oblasti u regionu. Skup je okupio učesnike iz Mađarske, Makedonije, Federacije BiH, Republike Srpske, kao i predstavnike skoro svih većih pijačnih preduzeća iz naše zemlje.
Subotica domaćin skupa o pijačnoj delatnosti

- Na skupu je, između ostalog, bilo reči o formiranju cena, izdavanja prostora, odnosno tezgi u zakup, kao i naplati pijačnih usluga – navela je Ilinka Vukoja, direktorka JKP „Subotičke pijace“. - Razmatrali smo i mogućnost za potpisivanje memoranduma i pokretanje inicijative za formiranje regionalne asocijacije pijačnih radnika.

Po mišljenju Branislava Joke, direktora JP „Tržnica“, koja je i domaćin skupa, ovakva okupljanja imaju višestruku korist za sve učesnike.

- Iza nas su veoma ozbiljni i konstruktivni sastanci i skup iz koga ćemo svi izvući poruke – naglasio je Joka.

Subotica domaćin skupa o pijačnoj delatnosti

Skup je izazvao veliko interesovanje komunalnih preduzeća koja se bave ovom delatnošću, a primera radi, iz Makedonije je došlo 14 predstavnika sedam preduzeća.

- Za nas je veoma značajna razmena iskustva kako je ova delatnost organizovana u regionu, kako se formiraju cene i kako da svi zajedno učinimo da ona ide ka stalnom razvoju – smatra Daniela Mihajlovska Vasilevska, sekretar Udruženja za komunalne delatnosti i Grupacije za pijace pri Privrednoj komori Makedonije.

U pijačnoj delatnosti svakodnevno radi više od 80 hiljada ljudi a promet koji se ostvaruje čini petinu ukupnog prometa na teritoriji Srbiji.

Kako je najavio Savo Duvnjak, izvršni direktor Poslovnog udruženja „Pijace Srbije”, uskoro će biti predstavljeno obimno istraživanje, rađeno na nacionalnom nivou, koje je obuhvatilo deset hiljada ispitanika iz deset gradova. Cilj istraživanja je da da značajne smernice u budućem razvoju pijačne delatnosti.

Izvor: Subotica.com
II Međunarodni skup o pijačnoj delatnosti u regionu II Međunarodni skup o pijačnoj delatnosti u regionu II Međunarodni skup o pijačnoj delatnosti u regionu II Međunarodni skup o pijačnoj delatnosti u regionu II Međunarodni skup o pijačnoj delatnosti u regionu II Međunarodni skup o pijačnoj delatnosti u regionu II Međunarodni skup o pijačnoj delatnosti u regionu II Međunarodni skup o pijačnoj delatnosti u regionu
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 8 godina i 1 mesec
Komentara: 2
Pregleda: 2564
Povezane teme

Tržnica Subotica

jkp subotičke pijace

pijace srbije

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.