• Pregleda: 2081

Subotica domaćin skupa o pijačnoj delatnosti

Na Paliću se održava Međunarodni skup o pijačnoj delatnosti, drugi po redu, posvećen aktuelnom stanju u ovoj oblasti u regionu. Skup je okupio učesnike iz Mađarske, Makedonije, Federacije BiH, Republike Srpske, kao i predstavnike skoro svih većih pijačnih preduzeća iz naše zemlje.
Subotica domaćin skupa o pijačnoj delatnosti

- Na skupu je, između ostalog, bilo reči o formiranju cena, izdavanja prostora, odnosno tezgi u zakup, kao i naplati pijačnih usluga – navela je Ilinka Vukoja, direktorka JKP „Subotičke pijace“. - Razmatrali smo i mogućnost za potpisivanje memoranduma i pokretanje inicijative za formiranje regionalne asocijacije pijačnih radnika.

Po mišljenju Branislava Joke, direktora JP „Tržnica“, koja je i domaćin skupa, ovakva okupljanja imaju višestruku korist za sve učesnike.

- Iza nas su veoma ozbiljni i konstruktivni sastanci i skup iz koga ćemo svi izvući poruke – naglasio je Joka.

Skup je izazvao veliko interesovanje komunalnih preduzeća koja se bave ovom delatnošću, a primera radi, iz Makedonije je došlo 14 predstavnika sedam preduzeća.

- Za nas je veoma značajna razmena iskustva kako je ova delatnost organizovana u regionu, kako se formiraju cene i kako da svi zajedno učinimo da ona ide ka stalnom razvoju – smatra Daniela Mihajlovska Vasilevska, sekretar Udruženja za komunalne delatnosti i Grupacije za pijace pri Privrednoj komori Makedonije.

U pijačnoj delatnosti svakodnevno radi više od 80 hiljada ljudi a promet koji se ostvaruje čini petinu ukupnog prometa na teritoriji Srbiji.

Kako je najavio Savo Duvnjak, izvršni direktor Poslovnog udruženja „Pijace Srbije”, uskoro će biti predstavljeno obimno istraživanje, rađeno na nacionalnom nivou, koje je obuhvatilo deset hiljada ispitanika iz deset gradova. Cilj istraživanja je da da značajne smernice u budućem razvoju pijačne delatnosti.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

2
agika Odgovori
bolje bi bilo da poradite malo sto se tice radnika na buvljaku. govorim konkretno o [*...*]. nemam ja nista protiv njih ali ono bahacenje, deranje, varanje, ne doprinosi nikakvom napredku. postali su toliko agresivni i bahati da je to strasno. zbog njih planiram da napustim pijacu jer su uzas po ponasanju. dizu cene u nebesa pa onda spustaju i do 1000% a a ko neces da kupis onda se i deru i psuju i vredjaju musterije. a ni vredjanje omsija ne izostaje. stalno trce guraju se, vicu, pljuju i ostavvljaju smece na sve strane. pa pitam ja vas jel zakon i red vazi za sve nas ili su oni iskljuceni?
uprava buvljaka i radnici dobro znaju ko su ti sto galame tamo ali nista ne preduzimaju mozda ih se plase a mozda i nece nista da preduzmu. zalosno je sto mnogi od nas napustaju jedino mesto koje nas odrzava u zivotu zbog njih... al sta da se radi trazimo drugo kad ne zelite da se menja na bolje nesto...
lakumity Odgovori
Ne mogu da se načudim na koji nivo nauke je dignuta umetnost trgovine na pijaci kada se o tome organizuju simpozijumi. ( ma kakav skup - to je simpozijum )
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.