Komentara: 0
Pregleda: 1512

Subotica domaćin 45. Susreta profesionalnih pozorišta lutaka

08.12.2014. u 17:54h
Izvor: RTV Yueco
U Dečijem pozorištu sinoć je svečano otvoren 45. Susret profesionalnih pozorišta lutaka Srbije. Otvaranje Susreta bilo je u znaku proslave 80 godina postojanja Dečijeg pozorišta u Subotici. Do sutra, publika će moći da pogleda sedam predstava.
Subotica domaćin 45. Susreta profesionalnih pozorišta lutaka

Četrdeset peti po redu Susret profesionalnih pozorišta lutaka Srbije otvoren je predstavom „Kako je otkriveno letenje“ Pozorišta mladih iz Novog Sada. Nastala po motivima priče bugarskog autora Margarita Minkova, ova lutkarska monodrama, ima za cilj da pokrene dečiju maštu i usmeri je u pravcu istraživačkog duha.

Susret profesionalnih pozorišta lutaka Srbije je tradicionalna manifestacija, koja svake godine menja svog domaćina. Proslava osamdesetogodišnjice postojanja Dečijeg pozorišta bila je najbolji povod da Subotica baš ove godine ugosti dečije pozorišne trupe iz cele zemlje.

Do sutra, publika će u Dečijem pozorištu i Pozorištu „Deže Kostolanji“ moći da pogleda 7 predstava iz Novog Sada, Beograda, Kragujevca, Zrenjanina i Niša. Tročlani žiri na čelu sa rediteljem Živomirom Jokovićem, sutra će, sa početkom od 19 časova, dodeliti nagrade, čime će svečano biti zatvoren Susret.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 9 godina i 4 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 1512
Povezane teme

dečje pozorište

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.