Komentara: 4
Pregleda: 3154
Foto

Subotica dobila "AgroLIFE" aplikaciju

05.11.2021. u 10:23h
Izvor: Subotica.com
Subotica dobila "AgroLIFE" aplikaciju

Subotica je jedan od pet gradova u kome će se realizovati pilot projekat "Digitalizacija opštinskog upravljanja zemljištem". Uz aplikaciju "AgroLIFE", korisnici poljoprivrednog zemljišta na jednom mestu dobiće sve informacije koje se tiču agrara.

- Projekat ima za cilj unapređenje kapaciteta lokalnih samouprava za digitalno upravljanje poljoprivrednim zemljištem. Cilj je efikasnije praćenje i planiranje upotrebe poljoprivrednog zemljišta, a najvažnije je da se očuva njegov kvalitet - objašnjava Stefanos Jokić, koordinator regionalnog razvoja "NALED-a" i projektni menadžer. - Donacijom računarske opreme poboljšavamo tehnički kapacitet Odeljenja za poljoprivredu Grada Subotice, kako bi efikasno obavljali svakodnevne aktivnosti u upravljanju poljoprivrednim zemljištem. Ovim se teži modernizaciji opštinske uprave u pogledu upravljanja poljoprivrednim zemljištem, da unapredi prikupljanje podataka i da se poboljša regionalna saradnja.

Subotica dobila "AgroLIFE" aplikacijuU okviru projekta, subotička Gradska uprava je dobila tri laptop i dva desktop računara, a vrednost donacije je oko 478 hiljada dinara.

- Ako imate u vidu da intenzivna poljoprivredna proizvodnja svakako zavisi od mikroklimatskih uslova, svrsishodnost i važnost ranijeg instaliranja jedanaest meterostanica. Digitalna platforma, na potpuno jednostavan i bezbedan način omogućava i zakupcima državnog poljoprivrednog zemljišta i vlasnicima privatnih gazdinstava dobijanje svih informacija za preduzimanje agrotehničkih mera i svih drugih koraka za razvoj poljoprivrede i rentabilnu proizvodnju - objasnio je Srđan Samardžić, član Gradskog veća zadužen za privredu. - U Subotici je trenutno registrovano 6.548 poljoprovrednih gazdinstava i oni svi mogu da koriste ovu aplikaciju, a donacija računara omogućiće našim kolegama lakši kontak sa korisnicima.

Subotica dobila "AgroLIFE" aplikacijuUz naš grad, u pilot projektu su i Bačka Topola, Sombor, Vrbas i Inđija. Projekat relizuju "NALED", GIZ  i "TeleGroup".

Izvor: Subotica.com
Donacija računarske opreme Gradskoj upravi Donacija računarske opreme Gradskoj upravi Donacija računarske opreme Gradskoj upravi Donacija računarske opreme Gradskoj upravi Donacija računarske opreme Gradskoj upravi Donacija računarske opreme Gradskoj upravi Donacija računarske opreme Gradskoj upravi Donacija računarske opreme Gradskoj upravi
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 2 godine i 5 meseci
Komentara: 4
Pregleda: 3154
Povezane teme

poljoprivrednici

poljoprivreda

poljoprivredno zemljište

srđan samardžić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.