Komentara: 0
Pregleda: 1969

Subotica će dobiti Jedinicu za lečenje moždanog udara

01.02.2010. u 09:12h
Izvor: RTV Yueco
Subotica će dobiti Jedinicu za lečenje moždanog udara

U planu razvoja zdrastvene zaštite do 2015. godine za Severnobački okrug predviđeno je otvaranje jedinice za moždani udar u subotičkoj Opštoj bolnici, rekonstrukcija 2. sprata bolnice kao i otvaranje jedinice za brzo lečenje. Na nivou pokrajine kao prioritet su određene preventiventivne aktivnosti i skrining programi, za koje je izdvojeno 35 miliona dinara za ovu godinu.

Subotička bolnica dobiće jednicu za lečenje od moždanog udara, centar koji u Vojvodini postoji jedino u Novo Sadu i čije je otvaranje planirano još u Zrenjaninskoj bolnici. To će dovesti do velikog napretka u lečenju infarkta mozga.

Planirane preventivne aktivnosti odnose se na skrining za novorođenčad koji će se raditi u cilju ranog otkrivanja cistične fibroze. Plan je da se nastavi sa fluorografisanjem kao i Decena programom u cilju prevencije raka grlića materice. Na sastanku Saveta za zdravstvo i socijalnu zaštitu, direktor Gerontološkog centra Nenad Ivanišević kao glavni u 2010. godini odredio je projekat pod nazivom "Boja protiv demencije».

U saradnji sa Pokrajinom biće realizovan i projekat renoviranja dvadeset jednokrevetnih apartmana za korisnike Gerontoloskog centra. Za ovu godinu planirano je i otvaranje klubova za starije pri MZ.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 14 godina i 3 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 1969
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.