Komentara: 0
Pregleda: 6630
Foto

Studenti zadovoljni uslovima u Studentskom centru

27.09.2017. u 12:30h
Izvor: Subotica.com
Stopedeset brucoša je konkurisalo i ostvarilo pravo na smeštaj u jednom od domova Studentskog centra „Subotica“. U svoje sobe useliće se 2. oktobra, a dočekaće ih nekoliko novina, među kojima su nova kupatila, obnovljene kuhinje i uskoro nova vrata od soba.
Studenti zadovoljni uslovima u Studentskom centru

Po završetku fakultetskih obaveza i odlaska studenata, tokom leta izvršeni su radovi na rekonstrukciji i adaptaciji sanitarnih čvorova na prvom i drugom spratu u studentskom domu „Bosa Milićević“. Prema rečima Ranka Čuljkovića, direktora Studentskog centra „Subotica“, radovi su trajali nepuna dva meseca, a njima je poboljšana instalacija i funkcionalnost kupatila.

- Do sada je 12 studenata, iz četiri sobe, koristilo jedan sanitarni čvor sa dva toaleta, četiri lavaboa i jednim tušem. Adaptacijom je izvršeno pregrađivanje sanitarnog bloka, tako da ih sada imamo dva, što znači da će šest studenata koristiti po jedan sanitarni čvor, koji će obuhvatiti jedan toalet, dva lavaboa i jedan tuš – rekao je Čuljković i dodao da su osim ovih radova, na prva dva sprata zamenjeni viseći kuhinjski elementi, dok su u Restoranu I postojeće svetiljke zamenjene sa led svetiljkama.

Studenti zadovoljni uslovima u Studentskom centru

U narednom periodu, očekuju se i drugi radovi, među kojima je i zamena unutrašnjih vrata soba na prvom i drugom spratu studentskog doma.

- Planira se nastavak radova u prizemlju zgrade, odnosno nastavak rekonstrukcije i adaptacije sanitarnih čvorova, zamena unutrašnje stolarije i kuhinjskih elemenata. Takođe, osposobićemo deo prostorija u suterenu doma za teretanu, a plan je i da se uradi kompletna izolacija zgrade, čime će se radovi na studentskom domu „Bosa Milićević“ kompletirati – istakao je Čuljković, objasnivši da su deo sredstava za realizaciju ovih projekata obezbedili Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Pokrajinski sekretarijat za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost, a da je deo obezbeđen iz sredstava Studentskog centra „Subotica“.

Za sledeću godinu planira se i kompletna rekostrukcija, sanacija i adaptacija studentskog doma „Ivo Lola Ribar“.

- Sredstva za projekat adaptacije i rekonstrukciju su odobrena od strane Centralne evropske banke. Rekonstrukcijom ćemo podići nivo kvaliteta usluge smeštaja za studente i povećati smeštajni kapacitet  – najavio je direktor Čuljković.

Studenti kažu da su zadovoljni uslugama Studentskog centra, te da su pozitivno iznenađeni promenama, kao i hranom u Restoranu.

Studenti zadovoljni uslovima u Studentskom centru

- Odlično je sada od kako su renovirali, jer nas ima manje na jedno kupatilo, tako da nećemo morati da čekamo na red. Sobe su dobre i generalno sam veoma zadovoljna smeštajem - rekla je studentkinja iz Feketića.

- Dok sam bila smeštena u apartmanima, gde su dva kupatila bila spojena, nas 12 je delilo kupatilo, ali mi to nije mnogo smetalo. Ipak, sada je lakše – dodala je njena koleginica iz Ečke.

Direktor Studentskog centra kaže da sa studentima postoji partnerski odnos i da se menadžment stara o ispunjenu svih njihovih potreba i zahteva, naglašavajući da sa Studentskim parlamentom ostvaruju izuzetno kvalitetnu saradnju.

Studenti zadovoljni uslovima u Studentskom centru

- Sve studentske zahteve smo uspešno realizovali, kako u pogledu higijensko-sanitarnih, tako i u pogledu tehničkih uslova. Studenti su zadovoljni uslovima, jedino postoji povremeni problem slabog signala interneta, a za koji ćemo u narednom periodu pronaći rešenje - rekao je Čuljković.

Kapacitet Studentskog centra „Subotica“, za sada je popunilo 150 brucoša, odnosno svi brucoši koji su konkurisali su ostvarili pravo na smeštaj.

Trenutno je 549 slobodnih mesta, koja će se popunjavati konkursima koji su u toku za studente starijih godina, dok će za studente master i doktorskih studija konkurs tek biti otvoren narednog meseca. 

Izvor: Subotica.com
Obilazak Studentskog centra "Bosa Milićević" Obilazak Studentskog centra "Bosa Milićević" Obilazak Studentskog centra "Bosa Milićević" Obilazak Studentskog centra "Bosa Milićević" Obilazak Studentskog centra "Bosa Milićević" Obilazak Studentskog centra "Bosa Milićević" Obilazak Studentskog centra "Bosa Milićević" Obilazak Studentskog centra "Bosa Milićević"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 6 godina i 6 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 6630
Povezane teme

studenti subotica

studentski dom

studentski centar subotica

studenti

ranko čuljković

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.