Komentara: 7
Pregleda: 8640

Pozorište dobija gipsane ukrase

15.05.2015. u 18:32h
Izvor: Subotica.com
Na Narodnom pozorištu trenutno se izvode završni radovi četvrte faze realizacije, adaptacije, rekonstrukcije i dogradnje zgrade Narodno pozorišta.
Pozorište dobija gipsane ukrase

Radovi se u okviru ove faze izvode na starom, zaštićenom delu, a kompletno su urađeni radovi na krovnoj konstrukciji i krovo pokrivački radovi, što je bio jedan od prioriteta u ovoj fazi. Takođe, ojačani su zidani svodovi iznad prizemlja objekta, pomoću armirano-betonske ploče koja prati njihovu geometriju.

Svi unutrašnji građevinsko–zanatski radovi ove faze su privedeni kraju, postavljenja je kompletna stolarija, a ono što je sada preostalo je malterisanje objekta i postavljanje svih gipsanih ukrasa. Nakon ovog uslediće završno bojenje fasade objekta. Nakon ovih radova biće sprečen  daljni uticaj atmosferskih nepogoda na ovaj deo objekta.

Direkcija trenutno sprovodi radove kako bi blagovremeno i što pre raspisala javnu nabavku za petu fazu, koja podrazumeva radove na zatvaranju novog dela objekta. Sredstva za ovu namenu je izdvojio Grad, Republika i Pokrajina, rekao je mr Jasmin Šečić član radne grupe za praćenje realizacije ovog projekta.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 11 meseci
Komentara: 7
Pregleda: 8640

Povezane vesti

Povezane teme

Narodno pozorište

rekonstrukcija pozorišta

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.