• Pregleda: 7972

Pozorište dobija gipsane ukrase

Na Narodnom pozorištu trenutno se izvode završni radovi četvrte faze realizacije, adaptacije, rekonstrukcije i dogradnje zgrade Narodno pozorišta.
Pozorište dobija gipsane ukrase

Radovi se u okviru ove faze izvode na starom, zaštićenom delu, a kompletno su urađeni radovi na krovnoj konstrukciji i krovo pokrivački radovi, što je bio jedan od prioriteta u ovoj fazi. Takođe, ojačani su zidani svodovi iznad prizemlja objekta, pomoću armirano-betonske ploče koja prati njihovu geometriju.

Svi unutrašnji građevinsko–zanatski radovi ove faze su privedeni kraju, postavljenja je kompletna stolarija, a ono što je sada preostalo je malterisanje objekta i postavljanje svih gipsanih ukrasa. Nakon ovog uslediće završno bojenje fasade objekta. Nakon ovih radova biće sprečen  daljni uticaj atmosferskih nepogoda na ovaj deo objekta.

Direkcija trenutno sprovodi radove kako bi blagovremeno i što pre raspisala javnu nabavku za petu fazu, koja podrazumeva radove na zatvaranju novog dela objekta. Sredstva za ovu namenu je izdvojio Grad, Republika i Pokrajina, rekao je mr Jasmin Šečić član radne grupe za praćenje realizacije ovog projekta.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

7
Vesko Odgovori
Sve od novca iz Pokrajine sto su zuti pokrali. Sta bi bilo da nisu krali? Ova vlast nebi mogla
ni potrositi, vec samo se moditi, kako su uspesni i sta su sve uradili, kao naprm. fabrike u
Crvenom selu, njihovih ruku delo.
styx Odgovori
za svaki slucaj i cigle udomili.....srecom nema ih vise.
lakumity Odgovori
Nadam se da su tražili garanciju od izvođača, jer je ovde postalo normalno da se posle 3 - 4 godine sve raspadne.
Ukrase su mogli staviti i od stiropora. Jeftiniji je, duže traje a lakše ga i zameniti.
norbert Odgovori
nisam verovao dace dovde da doguraju nekad
dileja Odgovori
Ovaj stari deo će biti sasvim dovoljan za pozorišne predstave i svojim izgledom se lepo uklapa u ostalu arhikteturu centra. Onaj betonski skelet smanjiti za još jedan sprat ili ga srušiti, jer će nas samo održavanje i broj zaposlenih partijskih kadrova skupo koštati.
Simbe Odgovori
Vesko da su krali ne bi ulagali u pozoriste nego u svoj ekuce i stanove. Znaci nisu ukrali, a sto se ne bi moglo reci za ove SNS lopove. Gde su opstinske pare za pozoriste SNS-SVM-ovci?
slobodan Odgovori
Vratite nam yu fest
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.