Komentara: 0
Pregleda: 2416

Strategija za poboljšanje usluga u zdravstvu

06.02.2009. u 12:22h
<p>Ministar zdravlja Srbije Tomica Milosavljević izjavio je u Subotici da će nova Strategija primarne zdravstvene za&scaron;tite dovesti do pobolj&scaron;anja kvaliteta zdravstvenih usluga i prevenciji malignih oboljenja.</p>
Strategija za poboljšanje usluga u zdravstvu

Nova Strategija primarne zdravstvene zaštite obezbediće efikasnije usluge u zdravstvu, rekao je ministar Tomica Milosavljević.

Milosavljević je na raspravi o Strategiji primarne zdravstvene zaštite u Srbiji rekao da je cilj strategije unapređenje primarne zdravstvene zaštite, kao i da će dokument omogućiti korisnicima da se aktivno uključe u kreiranje politike zdravstvene zaštite.

Ministar zdravlja je objasnio i da su u izradu Strategije bili uključeni i predstavnici pacijenata koji su ukazali na nedostatke postojećih rešenja.

Milosavljević je rekao da visina participacije nije menjana dve i po godine i da će nove cene omogućiti dostupnost zdravstvenih usluga i najsiromašnijim građanima.

"Svako ko ima prihod niži od 18.000 dinara po članu domaćinstva, biće oslobođen plaćanja participacije. Tako će lečenje biti dostupno i onima koji imaju najniže ili nemaju prihode", rekao je Milosavljević.

Prema njegovim rečima u subotičkoj bolnici je bilo tehničkih problema i njenu rekonstrukciju je usporila promena rukovodstva.

Milosavljević je rekao da je optimista zato što Subotičani već osećaju poboljšanje zbog novih aparata koje je bolnica dobila.

Na skupu o Strategiji primarne zdravstvene zaštite u Srbiji učestvovao je i direktor projekta "Politika primarne zdravstvene zaštite na Balkanu" Orvil Adams.

 

Postavljeno pre 15 godina i 2 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 2416
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.