Komentara: 22
Pregleda: 6263

Stotine kamiona dnevno tutnji centrom

07.11.2012. u 18:55h
Izvor: Dnevnik "Danas"
Stotine kamiona dnevno tutnji centrom

Pre godinu dana kada se dogodila saobraćajna nesreća u Subotici kod glavne Pošte u Ulici Maksima Gorkog, grad je odlučio da se izgradi nova saobraćajnica, kako bi se iz grada izmestio teretni saobraćaj.

Gradnja obilaznice oko Subotice ipsilon krak se gradi 20 i kusur godina, a kako stvari stoje neće biti završena ni ove godine. Zbog toga je lokalna samouprava dala predlog da se izradi plan izgradnje nove obilaznice, koja će zajedno sa ipsilon krakom omogućiti gotovo kompletno izmeštanje teretnog saobraćaja iz grada.

- Nova saobraćajnica bi bila duga 1,5 kilometara i široka sedam metara. Cilj je da se izmesti teretni saobraćaj koji gravitira od autoputa, preko centra, do javnih skladišta i industrijske zone u okolini Magnetnih polja. Plan bi trebalo da se završi do naredne godine, a obilaznica izgradi u toku 2013. godine. Nova saobraćajnica bila bi na potezu od pružnog prelaza na Senćanskom putu, koji vodi ka petlji auto-puta „Subotica — istok“, do pružnog prelaza kod javnih skladišta.

Izgradnjom saobraćajnice kamioni više ne bi išli trasom od autoputa, Senćanskim putem do centra, pa desno Segedinskim putem do skretanja kod „Rotografike“ – rekao je predsednik Gradskog saveta za bezbednost saobraćaja u gradu Darko Antelj.

Stanovnici u okolini Pošte objašnjavaju da je problem što je povećana gustina saobraćaja u delu grada gde ne bi trebalo. Stotine i stotine kamiona protutnji dnevno kroz ulice kojima ne bi smeli da se kreću.
- Mi koji ovde živimo navikli smo na sve kamione. Ne mogu da kažem da grad ne radi ništa po pitanju bezbednosti u saobraćaju, jer su postavljeni i ležeći policajci. Grad nije za ovu gustinu saobraćaja. Ja sam bio i očevidac kada su poginuli momci na zadatku i smatram da treba se izmesti saobraćaj iz centra grada – rekao je Vladimir Grahovac iz MZ Centar 3.

Izvor: Dnevnik "Danas"
Postavljeno pre 11 godina i 5 meseci
Komentara: 22
Pregleda: 6263

Povezana vest

Povezane teme

Y krak

izgradnja obilaznice oko Subotice

ipsilon krak

zaobilaznica oko subotice

raskrsnica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.