Komentara: 6
Pregleda: 3053

Stižu lekovi u subotičke apoteke

14.06.2013. u 17:11h
Izvor: SuMedija
Situacija sa snabdevenošću lekovima u subotičkim apotekama polako se stabilizuje. Naime, danas, 14. juna, završen je postupak Javnih nabavki lekova po hitnom postupku čiju je dozvolu inače „Apoteka Subotica” dobila kao jedna od šest od ukupno 37 apotekarskih ustanova u Srbiji.
Stižu lekovi u subotičke apoteke

- Praktično, već danas, krenuli smo sa nabavkama lekova, tako da će rafovi ponovo biti puni, posebno lekovima koji su nedostajali. Podsetiću, „Apoteka Subotica" zakonski, bez raspisivanja tendera o javnim nabavkama nije smela da nabavlja lekove, te je iz tog razloga vladala nestašica pojedinih medikamenata, i pored toga što smo se maksimalno trudili da lekove obezbedimo iz već potrošenih zaliha - objašnjava Olivera Radnić, direktorica „Apoteke".

U ograncima „Apoteke Subotica” i privatnim apotekama, najviše su nedostajali pojedini antibiotici, diuretici, lekovi za epilepsiju i drugi, jer su ih glavni proizvođači u Srbiji „Galenika", „Jugoremedija" ( koja je inače u stečaju) i „Srbolek", prestali proizvoditi.

Izvor: SuMedija
Postavljeno pre 10 godina i 10 meseci
Komentara: 6
Pregleda: 3053
Povezane teme

lekovi

nestašica lekova

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.