Komentara: 14
Pregleda: 6332

Stižu elektronske zdravstvene kartice

18.06.2013. u 15:14h
Izvor: Agencija "Beta"
Stižu elektronske zdravstvene kartice

Zamena papirnih zdravstvenih knjižica elektronskim zdravstvenim karticama počeće do kraja ovog meseca i biće završena do kraja iduće godine, najavili su danas direktori Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje i Zavoda za izradu novčanica.

Nova zdravstvena kartica će koštati 500 dinara i imaće rok važenja od deset godina, a za oko dva miliona najsiromašniojih građana biće potpuno besplatna, rečeno je na konferenciji za novinare.

Projekat zamene papirnih zdravstvenih knjižica obavljaće se u dve faze. U prvoj fazi od jula do septembra predviđeno je, u okviru pilot – projekta, izdavanje 80 hiljada elektronskih kartica za Kolubarski okrug, dok će druga faza početi od oktobra ove godine u celoj zemlji.

Najznačajnija prednost za građane i poslodavce je to što više neće biti neophodno da zbog overe knjižice odlaze u filijale Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje i preuzimaju markice, što će značajno smanjiti vreme koje je odvajano za te administrativne poslove.

Izvor: Agencija "Beta"
Postavljeno pre 10 godina i 10 meseci
Komentara: 14
Pregleda: 6332
Povezane teme

zdravstvena knjižica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.