• Pregleda: 4801

Stigla nam i druga "Ruskinja"

Putnici koji putuju vozom od Subotice do Horgoša konačno će moći da uživaju u komforu, jer je na subotičke pruge došao i drugi ruski voz serije 711. Direktor JP “Železnice Srbije” Dragoljub Simonović, istakao je da će za 5 do 7 godina Srbija imati moderne pruge i vozove kakve zaslužuje, a ove dizel ruskinje samo su početak oporavka želežničkog saobraćaja.
Stigla nam i druga "Ruskinja"

Ovo je prvi put da su nakon tri decenije “Železnice Srbije” kupile nove vozove zahvaljujući kreditu Međunarodne železničke banke. Od ukupno dvanaest kupljenih dizel motornih vozova, ova garnitura je deseta po redu koja je u funkciji u Srbiji, a druga u Subotici. Novi dizel motorni voz zameniće na svim relacijama dotrajale šinobuse, koji našim prugama saobraćaju već decenijama.

Železnica treba da se oporavi u tri pravca, istakao je direktor ovog preduzeća Dragoljub Simonović. Prvo je da se uvedu određeni principi koji do sada nisu važili na železnici a tiču se zaposlenih, drugo je nabavka voznih sredstava, a kao treće rekonstrukcija koridora 10, odnosno renoviranje pruge, sa kojom se kreće od marta ove godine. Cilj da je se uspostavi brzina vozova od 120 do 160 km na sat. Za ovakvu investiciju potrebno je izdvojiti oko milijardu i 400 miliona evra.

Druga ruskinja koja je stala na subotičke pruge identična je kao i prva koja je već neko vreme u funkciji. Voz je dvodelan i ima 120 mesta za sedenje i 126 za stajanje. Opremljen je najsavremenijom opremom, a glavne komponente proizveli su najpoznatiji evropski proizvođači, po međunarodnim standardima. Voz može da se kreće brzinom od 120 km na sat.

Izvor: RTV Yueco / Autor: Srđan Olman

povezane teme

2
rocco Odgovori
Navalite u kamenovanje nebeski narode! Ha, ha, ha, ha!
ivan Odgovori
Vozili se ruskinjom, isprobana, zaista je uživanje sesti u normalan voz kojim se voze ljudi svuda u svetu. Konačno nešto lepo da se desi i nama običnim smrtnicima.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.