• Pregleda: 6462

Još jedan novi voz u saobraćaju

Foto: Biljana Vučković
Još jedan novi voz u saobraćaju

U utorak, 12. februara, generalni direktor Železnica Srbije, Dragoljub Simonović, će u saobraćaj pustiti i drugi novi motorni voz ruske proizvodnje koji će po dva puta dnevno saobraćati izmedju Subotice i Kanjiže, odnosno izmedju Subotice i Horgoša, a jednom dnevno od Subotice preko Horgoša do mađarskog grada Reske i nazad .

Prvi ovakav voz već saobraća od Subotice do Sombora, pa će na ovaj način najzad biti zamenjeni dotrajali šinobusi koji već decenijama prevoze putnike na ovim realcijama.

Izvor: SuMedija

povezane teme

13
TGV SNCF Odgovori
Super, bas lepo, sadaa treba to cuvati i nastaviti sa investicijama u zeleznicu i infrastrukturu. Valjda cemo docekati da se modernizuju I sine I infrastruktura. Ovo je lep pocetak I za svaku pohvalu.
nale Odgovori
Ali za razliku od ovog voza, dotrajali šinobus je kompatibilan sa stanjem pruge, naročito na deonici od Bačkih Vinograda do Horgoša.
natalija Odgovori
A kada ce za SEntu-Kikindu?
laneSU Odgovori
Kažu da će stići i treći uskoro. Samo se nadam da ovako nastave i da u nekom doglednom periodu srede i pruge koliko-toliko. Juče sam se vraćao poslovnim iz Beograda, ravno 4 sata mu treba što je za razdaljinu od 200 km previše.
Sion Odgovori
Zasto voz ne ide do Segedina?
Lokalna samouprava bi mogla malo da se potrudi da voz ide relacija Subotica-Segedin.
kojot Odgovori
sad ce "kamenjari" imati posla(imace sta da gadjaju)
Jadra Odgovori
Putovala sam ovim vozom. Nisam imala utisak da sam u Srbiji. Živela Rusija i naša železnica.
Savo.. Odgovori
Lepo....Pronaći one balavce ili kako ih već nazivaju kamenjarima,pa svaku štetu nanetu naplatiti njihovim roditeljima...
xy Odgovori
Ko daje na ovo negativan lajk??
earthworker Odgovori
pogledah vest na tv i bejah prijatno iznenadjen kada sam ugledao i gojka radica u ekipi. znao sam da je strucnjak za bilborde ali da je expert i za gvozdene konje iz rusije nisam mogao ni da pretpostavim.
DAX Odgovori
@SION
razlog sto voz ne ide do Segedina je sto madjari nisu dozvoljavali da se dolazi kod njih sa sinobusima(krsevima),verovatno ce se uskoro i to dovesti u red.

@NATALIJA
plan je oko 15 feb. da krene takodje ovaj voz na relaciji Subotica- Kikinda i obrnuto,taj pripada vuchi Kikinda a dobili su ga zahvaljujuci kamenovanju u okolini Cacka (navodno 11 puta),sad je na popravci u Zrenjaninu i startuje cim se sredi!!
city woman Odgovori
Mislim, ko će ići u Reske? Velegrad! Ako treba da se preseda za Szegedin niko neće ni kretati vozom.
xxx Odgovori
@sion
Za Segedin ce se presedati uvek jer nasi susedi Madjari ne zele ni "Ruskinje" na svojim prugama kao ni one stare sinobuse.... Odgovor zasto verovatno ni oni sami ne znaju!!!
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.