• Pregleda: 5387

Stečaj preti Azotari, Subotičkim novinama, Vinariji Čoka...

Stečaj preti Azotari, Subotičkim novinama, Vinariji Čoka...

Subotičke novine i Azotara ispunile su uslove za pokretanje automatskog stečaja pošto su im računi u neprekidnoj blokadi duže od godinu dana, objavila je Narodna banka Srbije.

Na spisku pravnih lica koja su obustavila plaćanja na dan 31. januar nalazi se 177 preduzeća iz Subotice, među kojima su pored pomenutih i Vetprom, Vinarija Čoka, Lukas iz Crvenog sela, Nobil stars, Freš end frozen, Denver, Bravo-tel i sl. Privredni sud u Subotici dobio je spisak od ukupno 266 ovakvih preduzeća sa teritorije koju pokriva.

Od ove godine sva preduzeća koja su u neprekidnoj blokadi dužoj od godinu dana stiču osnov za pokretanje automatskog stečaja. To podrazumeva da poverioci mogu da otvore stečajni postupak i na taj način pokušaju da dođu do portražćivanja, a ako ne onda će preduzeće biti likvidirano – brisano iz registra.

Izvor: RTV Yueco

povezane teme

13
mare Odgovori
Sve sami stecaji a vlast nam prica o nekom boljem zivotu...
Pera Odgovori
Vlast je sama stvorila uslove za iste.Direktni ucesnici u pranju para!
Nikola Odgovori
Ma nema ništa od stečaja Azotare! Pa valjda se zato vrše mahinacije oko prebacivanja postrojenja! Na kraju će tuđe dugovanje plaćati građani Subotice.
Stojan Odgovori
Postavlja se pitanje- da li će ti pojedinci koji su doveli pomenuta preduzeća ikada odgovarati pred zakonom, i biti preispitani oko načina poslovanja?! Uključujući i funkcionere iz opštine koji su sa njima bili u saradnji!
Cannibal Odgovori
Да пратите стручне сајтове на страним језицима, видели бисте да је гадна криза у читавом свету.

Moжда бисте могли да је разблажите када бисте, као и спортисти у које сатима бленете с ваших кауча, радили и викендима.
Ambidekster Odgovori
Zaboravili su da napisu i Medoprodukt Tavankut koji ima 250 radnika. Prodali su ga za sitne pare i sad ga zatvaraju!!!! Podigli kredit od 10 miliona eura i fabrika im vise ne treba!!
BAĆO Odgovori
@stojan
zašto kažeš ...pojedinci..(imaju ime i prezime i svi u gradu znamo ko su ti i ko od žutih ih čuva)
xx Odgovori
@Cannibal
Da nisi možda ti taj koji prati te stručne sajtove na stranim jezicima i radiš vikendom pa nam večito soliš pamet sa svojim najbalaže rečeno glupim komentarima.
Terier Odgovori
pa kriza je gadno udarila,,, a kako se izbaviti bice veliko pitanje
xx Odgovori
Vinarija Čoka? Pa imaju 1001 firmu registrovanu pod raznim imenima. Koja ili koje sada idu pod stečaj a firme će da radi i dalje pod drugim imenom. Poznata i provaljena fora !
Cannibal Odgovori
"pa nam večito soliš pamet sa svojim najbalaže rečeno glupim komentarima"

Можда јесам глуп, али данас није толико важно колико сте књига прочитали или колико често идете у позориште.

Много је важније да сте умешни у шпекулацијама кешом, као ја. Када сте задовољни својим способностима нестаје и потреба да се жалите на систем.
xx Odgovori
@Cannibal
Umešnim špekulantima sa kešom tipa tebe onda i ne trebaju stručni sajtovi na stranim jezicima nego ćorka.
Ana Odgovori
Molim urednika sajta da ne pušta komentare likova koji nas zamaraju glupostima i kojima očito promaja duva kroz glavu(Cannibal).
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.