Komentara: 7
Pregleda: 7098
Foto

Stari Žednik dobio vrtić

08.06.2020. u 16:04h
Izvor: Subotica.com
Višegodišnji apeli meštana i mesne zajednice Starog Žednika konačno su urodili plodom, te je danas otvoren novi vrtić "Delfin" u ovom naselju koji će moći da zbrine 40 mališana, a ukoliko bude bilo potrebe i više.
Stari Žednik dobio vrtić

Novi vrtić Predškolske ustanove "Naša radost" je fleksibilnog kapaciteta, objašnjava Veljko Vojnić, tehnički direktor ustanove, te nakon što se smesti 40 mališana za koje su roditelji do sada iskazali potrebu za zbrinjavanjem, mesta ostaje za njih još 20.

Stari Žednik dobio vrtić- Naime, osposobiće se i gorni sprat, koji je trenutno zatvoren jer se do sada nije prijavio toliki broj dece da ga možemo aktivirati, ali ako bude bilo potrebe i njega ćemo aktivirati - kaže Vojnić, dodajući da je otvaranjem ovog vrtića zatvoren prvi ciklus ulaganja u "Našu radost". - Imali smo otvaranje vrtića "Pčelica" u Aleksandrovu, zatim smo rekonstruisali, potpuno proširili i sredili vrtić "Petar Pan" u Tavankutu, trenutno se završava centralna kuhinja i ovaj vrtć je četvrti veliki projekat kojim se završava prvi ciklus ulaganja i krećemo u novi. Što se tiče naših investicija, urađeno je ono što je najviše nedostajalo, a to su dečija igrališta, gde smo imali pomoć roditelja i Mađarskog nacionalnog saveta, te smo uz sredstva iz gradskog budžeta, sredili 20 igrališta i očekuje nas sređivanje i ovog igrališta u naredna dva do tri meseca, budući da su sredstva obezbeđena, projekti urađeni i krećemo u realizaciju.

Otvaranje vrtića u Starom Žedniku je rezultat zajedničkog rada Grada Subotice i Vlade Srbije, kaže gradonačelnik Bogdan Laban, budući da je lokalna samouprava finansirala projekat, dok je Vlada finansirala izgradnju i opremanje objekta.

Stari Žednik dobio vrtić- U poslednje četiri godine u objekte "Naše radosti", odnosno u predškolsko obrazovanje uloženo je negde oko 100 miliona dinara. Na projektima smo zajedno radili sa Vladom Rebublike Srbije i Vladom AP Vojvodine i možemo da kažemo da je rekonstruisana centralna kuhinja, adapritani su postojeći i izgrađeni novi objekti, a takođe je urađena gasifikacija i određeni objekti su danas energetski efikasni. Sigurno da ćemo i u narednom periodu nastaviti rad na predškolskim objektima, jer su gotovi projekti za dva naša najveća objekta, a to su u mesnim zejdnicama Dudova šuma i Prozivka, i očekujemo vrlo brzo i njihovu realizaciju u narednoj polovini godine - poručuje Laban.

Stari Žednik dobio vrtić

Izvor: Subotica.com
Otvaranje vrtića "Delfin" u Starom Žedniku Otvaranje vrtića "Delfin" u Starom Žedniku Otvaranje vrtića "Delfin" u Starom Žedniku Otvaranje vrtića "Delfin" u Starom Žedniku Otvaranje vrtića "Delfin" u Starom Žedniku Otvaranje vrtića "Delfin" u Starom Žedniku Otvaranje vrtića "Delfin" u Starom Žedniku Otvaranje vrtića "Delfin" u Starom Žedniku
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 3 godine i 9 meseci
Komentara: 7
Pregleda: 7098

Povezana vest

Povezane teme

Naša Radost Subotica

veljko vojnić

vrtić

naša radost

bogdan laban

mesna zajednica stari žednik

predškolska ustanova naša radost

PU Nasa Radost

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.