Komentara: 6
Pregleda: 3093

Stanovnici Uskočke ulice traže asfalt na putu

05.05.2014. u 17:37h
Izvor: RTV Yueco
Meštani MZ "Peščara", odnosno Uskočke ulice, pisali su peticiju Direkciji za izgradnju grada zbog nehumanih uslova u kojima žive. Iako je ova dugačka ulica većinom asfaltirana, drugi delovi ulice su u solidnom, odnosno veoma lošem stanju. Da bi se došlo do asfalta, ukoliko živite na kraju te ulice, morate prvo proći kroz omanja jezerca, a šanse da vam noge ostanu suve za vreme padavina su maltene nemoguće.
Stanovnici Uskočke ulice traže asfalt na putu

U Direkciji za izgradnju grada kažu da se ulice rešavaju po spisku prioriteta mesnih zajednica i da građani moraju prvo da se obrate nadležnima u njihovoj mesnoj zajednici, pa da se tek onda razmatra ima li finansijskih mogućnosti za te poslove.

Poslednji deo Uskočke ulice je za vreme većih padavina maltene neprohodan. Ogromne bare stvaraju se u rupama na putu, pa su meštani ovog dela maltene nomoćni da izađu iz ulice suvih nogu. Iako je jedan deo ulice, koji nije asfaltiran, uređen pre izvesnog vremena, ovaj deo ostao je netaknut. Tim povodom meštani su pisali peticiju Direkciji za izgradnju grada, jer kako kažu, mesnoj zajednici su se obraćali nekoliko puta, ali bezuspešno.

Prvom prolećnom akcijom uređivanja ulica koja je nedavno završena, potrošeno je više od 1/3 raspoloživih sredstva za održavanje ulice predviđenih za ovu godinu. Iz rebalansa budžeta dobijeno je novih 6 miliona dinara za te nemene, što će biti stavljeno na tender, a jedan deo biće namenjen za grederovanje i posipanje ulica tucanikom.

U Subotici je veliki broj ulica koje su neregulisane, a one se uglavnom nalaze u rubnim mesnih zajednicma. Do sada je već potrošeno 12 miliona dinara za grederovanje i nasipanje ulica, što do sada nikada nije bio slučaj. Ovakav program nastaviće se i sledeće godine.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 9 godina i 11 meseci
Komentara: 6
Pregleda: 3093
Povezane teme

Asfaltiranje ulica u Subotici

asfaltiranje

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.