Komentara: 46
Pregleda: 12443
Foto

Stabla padaju kao kruške, radnici „Čistoće“ neprekidno na terenu

28.12.2021. u 15:41h
Izvor: TV Subotica
Ledena kiša koja je pala za vikend oborila je čak 21 stablo i 33 grane za samo 24 sata. Stradalo je i skoro 20 vozila, načinjena je šteta i na nekoliko objekata, dok na sreću, nije povređen ni jedan građanin. Službe JKP „Čistoće i zelenila“ su konstantno na terenu i otkljanjaju štetu, a nadležni apeluju na građane da izbegavaju parkove gde je najopasnije, jer ne može da se proceni koje drvo bi moglo da padne.
Stabla padaju kao kruške, radnici „Čistoće“ neprekidno na terenu

Pale grane, oboreno drveće, oštećeni automobili. To je slika Subotice okovane ledenom kišom kakva se ne pamti. Elementarna nepogoda dogodila se jer se zemlja nije smrzla, pa su stabla i grane padali pod težinom leda. Službe „Čistoće i zelenila“ su 24 sata u pripravnosti i samo tokom jučerašnjeg dana imali su 52 prijave, od kojih je urađeno 36, a 7 je u toku.

- Mi smo od juče ujutro, od kada je taj proces počeo, na javnim površinama prisutni sa Radnom jedinicom „Zelenilo“ sa dve dizalice i četiri kamiona i u raznim fazama, od 20 do 22 radnika. Naravno, tu je i logistika, jer ti radnici sami bez logistike drugih radnih jedinica svakako ne bi mogli da reše problem na terenu, tako da imamo pored ovoga i Radnu jedinicu „Higijena“ koja 24 sata u tri smene prati rad, odnosno interveniše na lokacijama koje su manje zahtevne, gde se može ukloniti grana ručno i odneti ili osloboditi prolaz. Pored njih, tu je još i Radna jedinica „Iznošenja i deponovanja“  - kaže Elizabeta Tumbas, tehnička direktorka JKP „Čistoća i zelenilo“.

Stabla padaju kao kruške, radnici „Čistoće“ neprekidno na terenuStabla padaju kao kruške, radnici „Čistoće“ neprekidno na terenuLedena kiša napravila je i ozbiljnu materijalnu štetu – oštećeno je čak 19 automobila i pet objekata. Zbog toga iz „Čistoće“ savetuju građane da najpre pozovu Komunalnu miliciju, kao i da ukoliko su osigurani, pozovu osiguravajuću kuću.

- Gledamo da, tamo gde nije još zabeležen predmet niti je fotografisano, ne uklanjamo dok se to ne odradi, da bi naknadno, uz zvaničnu dokumentaciju, možda mogla i neka nadoknada štete da se dobije. Jako je važno da oni koji imaju kasko osiguranje i osiguranje kuća da se jave svom osiguravajućem društvu - dodaje Tumbas.

Stabla padaju kao kruške, radnici „Čistoće“ neprekidno na terenuStabla padaju kao kruške, radnici „Čistoće“ neprekidno na terenuIz nadležnog preduzeća upozoravaju građane da ne ulaze u parkove, jer se ne može reći koje stablo bi sledeće moglo da se obruši, zbog čega je Dudova šuma obeležena crvenom trakom kao izuzetno opasna, dok se šteta samo odokativno procenjuje, jer nije bezbedno ni za službe da ulaze dok se led ne otopi.

- Naglašavam, ne ulazimo ni mi na intervenciju dok ova situacija ne prođe, dok temperature ne narastu i dok se ne bude led otopio. Isto tako, molimo i građane da ne kidaju postavljene trake, jer već jutros, kad smo otišli u kontrolu, trake su na jednom mestu pokidane, upozorenje je skinuto. U opštem interesu i bezbednosti neka ostave ono što smo obeležili i nek poštuju to upozorenje na opasnost i neka izbegavaju pešačku komunikaciju ili bilo kakvu komunikaciju kroz Dudovu šumu - poručuje Tumbas.

Stabla padaju kao kruške, radnici „Čistoće“ neprekidno na terenuStabla padaju kao kruške, radnici „Čistoće“ neprekidno na terenuRadnici „Čistoće i zelenila“ nastavljaju dežurstva i neprekidan rad na terenu sve dok traje situacija, a samo danas stiglo je već 20 prijava, zbog čega mole građane za strpljene, jer je prioritet da se obezbede mesta gde su ugroženi ljudi i imovina.

Stabla padaju kao kruške, radnici „Čistoće“ neprekidno na terenuSinoć je i u centru grada palo stablo ispred službenog ulaza u Gradsku kuću.

Stabla padaju kao kruške, radnici „Čistoće“ neprekidno na terenu

Stabla padaju kao kruške, radnici „Čistoće“ neprekidno na terenu

Stabla padaju kao kruške, radnici „Čistoće“ neprekidno na terenu

Pridružite se viber zajednici "Uživo sa subotičkih ulica", kliknite na sličicu iznad.

Stabla padaju kao kruške, radnici „Čistoće“ neprekidno na terenu

Stabla padaju kao kruške, radnici „Čistoće“ neprekidno na terenu

Izvor: TV Subotica
Postavljeno pre 2 godine i 3 meseca
Komentara: 46
Pregleda: 12443

Povezane vesti

Povezane teme

jkp čistoća i zelenilo

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.