Komentara: 12
Pregleda: 4439

Zbog odlamanja grana i stabala, opasno kretanje po Parku prirode "Palić"

28.12.2021. u 14:58h
Izvor: Subotica.com
Usled aktuelnih vremenskih uslova, na području Parka prirode "Palić" došlo je do odlamanja većih grana i stabala, zbog čega boravak u parku nije bezbedan za posetioce.
Zbog odlamanja grana i stabala, opasno kretanje po Parku prirode "Palić"

Kako je saopštilo JP "Palić-Ludaš", teret velike količine leda koji se nagomilao na krošnjama stabala, a potom i sneg, opteretili su grane i mnoga stabla se još uvek povijaju i lome.

- Stoga obaveštavamo posetioce da je opasno kretanje i boravak u parku i da to čine isključivo na sopstvenu odgovornost - upozorili su iz nadležnog preduzeća.

Iz JP "Palić-Ludaš" dodaju da rade na sklanjanju izlomljenih grana i stabala, kao i na čišćenju staza, te da očekuju posetioce kada vremenski uslovi dozvole neometan i bezbedan boravak u parku.

Zbog odlamanja grana i stabala, opasno kretanje po Parku prirode "Palić"Ledena kiša, koja je padala tokom vikenda, a potom u ponedeljak prešla u sneg, ostavila je velike posledice na drveća, koja se od tada odlamaju na teritoriji celog grada. Građani neprestano javljaju nove lokacije, a ekipe JKP "Čistoća i zelenilo" interventno orezuju grane i uklanjaju polomljena stabla.

Do sada nije bilo povređenih građana, ali je načinjena velika materijalna šteta u vidu oštećenja električnih i komunikacionih vodova, objekata i brojnih automobila na koja su pale odlomljene grane ili čitava stabla, zbog čega savetujemo građanima da pripaze gde parkiraju svoja vozila i da, ukoliko su u mogućnosti, to ne čine ispod velikih krošnji drveća.

Izvor: Subotica.com
Orezivanje zaleđenih grana ispred svečanog ulaza Gradske kuće Orezivanje zaleđenih grana ispred svečanog ulaza Gradske kuće Orezivanje zaleđenih grana ispred svečanog ulaza Gradske kuće Orezivanje zaleđenih grana ispred svečanog ulaza Gradske kuće Orezivanje zaleđenih grana ispred svečanog ulaza Gradske kuće Orezivanje zaleđenih grana ispred svečanog ulaza Gradske kuće Orezivanje zaleđenih grana ispred svečanog ulaza Gradske kuće Orezivanje zaleđenih grana ispred svečanog ulaza Gradske kuće
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 2 godine i 3 meseca
Komentara: 12
Pregleda: 4439

Povezane vesti

Povezane teme

park prirode palić

jp palić ludaš

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.