Komentara: 12
Pregleda: 3851

Zbog odlamanja grana i stabala, opasno kretanje po Parku prirode "Palić"

28.12.2021. u 13:58h
Izvor: Subotica.com
Usled aktuelnih vremenskih uslova, na području Parka prirode "Palić" došlo je do odlamanja većih grana i stabala, zbog čega boravak u parku nije bezbedan za posetioce.
Zbog odlamanja grana i stabala, opasno kretanje po Parku prirode "Palić"

Kako je saopštilo JP "Palić-Ludaš", teret velike količine leda koji se nagomilao na krošnjama stabala, a potom i sneg, opteretili su grane i mnoga stabla se još uvek povijaju i lome.

- Stoga obaveštavamo posetioce da je opasno kretanje i boravak u parku i da to čine isključivo na sopstvenu odgovornost - upozorili su iz nadležnog preduzeća.

Iz JP "Palić-Ludaš" dodaju da rade na sklanjanju izlomljenih grana i stabala, kao i na čišćenju staza, te da očekuju posetioce kada vremenski uslovi dozvole neometan i bezbedan boravak u parku.

Ledena kiša, koja je padala tokom vikenda, a potom u ponedeljak prešla u sneg, ostavila je velike posledice na drveća, koja se od tada odlamaju na teritoriji celog grada. Građani neprestano javljaju nove lokacije, a ekipe JKP "Čistoća i zelenilo" interventno orezuju grane i uklanjaju polomljena stabla.

Do sada nije bilo povređenih građana, ali je načinjena velika materijalna šteta u vidu oštećenja električnih i komunikacionih vodova, objekata i brojnih automobila na koja su pale odlomljene grane ili čitava stabla, zbog čega savetujemo građanima da pripaze gde parkiraju svoja vozila i da, ukoliko su u mogućnosti, to ne čine ispod velikih krošnji drveća.

Izvor: Subotica.com
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 4 meseca i 4 nedelje
Komentara: 12
Pregleda: 3851
Povezane vesti
Povezane teme
park prirode palić jp palić ludaš
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.