• Pregleda: 3963

Sreten Damnjanović dobitnik Majske nagrade za životno delo

Rvačka legenda Sreten Damnjanović dobio je ove godine Majsku nagradu za životno delo, dok u svojoj bogatoj riznici trofeja i priznanja već ima Majsku nagradu ali za sportske rezultate. Damnjanović je ceo svoj život podredio rvanju, i sam je bio šampion, ali je posle karijere borca ostao u ovom sportu i nastavio da kao trener stvara nove rvače koji takođe ostvaruju velike uspehe...
Sreten Damnjanović dobitnik Majske nagrade za životno delo

Dobitnici „Majske nagrade” Sportskog saveza Srbije su Maja Ognjenović, kapiten ženske seniorske reprezentacije Srbije, i Zoran Gajić, proslavljeni odbojkaški stručnjak i osvajač zlatne medalje na Olimpijskim igrama 2000. u Sidneju.

Pored Maje Ognjenović, u kategoriji olimpijski sportovi, nagrađen je Slobodan Nikić, vaterpolo reprezentativac. Pored Zorana Gajića (najbolji trener), nagrađeni su Veljko Paunović, trener omladinske fudbalske reprezentacije Srbije, koja je osvojila titulu svetskog prvaka, Damir Mikec, reprezentativac Srbije u streljaštvu, Veselin Jevrosimović, predsednik Atletskog saveza Srbije, i Nebojša Milošević, selektor kik boks reprezentacije.

Pored Sretena Damnjanovića nagradu za životnu delo dobio je nekadašnji džudista Milun Delić.

foto: okonas.info

Laureati su i Miloš Zarić, najbolji srpski sportista sa invaliditetom, Aleksandar Konovalov u neolimpijskom sportu, Ivana Jandrić u sambou, Sportski savez Vrbasa, Sportski savez Nove Varoši i Kuglaški savez Srbije.

Upriličen skroman prijem za subotičku živu legendu

Jutros je u Gradskoj kući upriličen skroman prijem za dobitnika prestižnog priznanja. Kroz neformalni razgovor sa gradonačelnikom jeneom Maglaijem i članom Gradskog veća zaduženim za sport, omladinu i turizam Vjekoslavom Ostrogoncom, legenda svetskog rvanja Sreten Damnjanović evocirao je uspomene na bogatu sportsku karijeru, dok je bio takmičar, ali i danas kao trener Spartakovih rvača. Ovo je druga Damnjanovićeva "Majska nagrada", prvu je dobio 1972. kao aktivni takmičar.

Damnjanović je takmičarsku karijeru završio davne 1976. godine, ali nikada nije izlazio iz rvanja pa je tako već decenijama uz rvače Spartaka i jedan je najzaslužnijih za razvoj Davora Štefaneka koji će ove godine npasti zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Riju.

- "Ovo je jedno od najvećih priznanja koje sam dobio u oblasti sporta. Ova nagrada mi pričinjava veliku čast i zadovoljstvo, a iako je primam po drugi put, ova je specijalno priznanje za životno delo i to mi mnogo znači. Drago mi je da sam na kraju moje sportske karijere dobio priznanje za sve rezultate koje sam ostvario i kao takmičar i kao trener." - rekao je Damnjanović

Maglai i Ostrogonac su čestitali Damnjanoviću na prestižnom priznanju i poželeli mu dobro zdravlje i uspešan nastavak sportske karijere kao treneru, na šta je legenda svetskog rvanja odgovorila da već uveliko sprema svog naslednika i da uskoro planira da se povuče iz aktivnog učešća u sportu koji mu je doneo mnogo toga lepoga.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

9
drapo Odgovori
Sve čestitke Sreti !!! Veliki sportista, veliki stručnjak i veliki čovek !!! Želim ti još puno uspeha i zdravlja !!!
sloba958 Odgovori
Bravo
Alisa u Zemlji čuda Odgovori
Iako dva subjekta imaju status bivših "usrećitelja", fotka-dve nisu naodmet, pa makar napravljene i tokom neformalnog razgovora.

Što jes'-jes', niti su isti bili sretni sa nama, niti dobar deo pučanstva sa njima, odnosno s nihove strane manje-više olako datim, a neispunjenim obećanjima. Počev od onih skromnije prirode poput saopštenog mi u dopisu iz Kabineta još 7.3.2014.god. da su se, između ostalog, "...stekli uslovi za postavljanje podzemnih kontejnera za separaciju otpada nasuprot tramvaja u ul. Matka Vukovića, čiju realizaciju bi, baš kao i nedostajuće toalete u gradu, trebalo da izvede JP “Direkcija za izgradnju Grada Subotice”, pa do grandioznih kula u mašti tj. uoblacima.

Pošto obećanje o saniranju urnisanih sprava na sportskim terenima na Prozivci, i na travnatom terenu kod bivšeg restorana "Fontana", odnosno sportskog terena "Janko Pejanović" niko od njih dvojice nije dao, shodno tome nije bio u obavezi ni da ispuni. Ipak, da li je baš tako? Zato, dobar vetar (u leđa) i mirno more!
drapo Odgovori
@ Alisa u Zemlji čuda
Kakve veze ima ova tvoja glupost sa Sretenom Damjanovićem ???
maslacak Odgovori
a Katona Ervin?kako vas nije sramota svetski poznat sportista od svog grada nikakvo priznanje.DNO DNA
allin Odgovori
svaka cast! i blago njima, garant igraju poker svako vece kakav sto imaju :D
Bojan Odgovori
@maslacak
pročitaj tekst pa komentariši
nagrade dodeljuje Sportski savez Beograda
maslacak Odgovori
Bojane na zalost i doticni Sportski savez a i grad do sada nisu kandidovali Ervin Katonu za neko priznanje a covek je vrhunski sportista za koga ceo svet zna i proslavio je Srbiju zbog toga sam revoltiran sto se NIKO NIJE TOGA SETIO.
Alisa u Zemlji čuda Odgovori
@ drapo

Činjenica je da sam pogrešio i to ooovoliko! Jer, koje li drskosti(?), ne samo što te nisam pitao o čemu da pišem, nego sam još razvukao žvaku ne obazirući se na tvoju mogućnost poimanja, a očigledno je i pisanja isključivo kratkih formi. Uz izvinjenje ako si izgubio nit već posle prve rečenice, da te pitam barem ovom prilikom...Kako to da nisi povukao malo na g. Damjanovića koga, pretpostavljam, dobro poznaješ, a čije zasluge ničim ne osporavam?
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.