Komentara: 0
Pregleda: 3284
Foto

Srednjoškolci iz Srbije testirali znanje iz fizike

22.03.2019. u 14:04h > 23.03.2019. u 00:05h
Izvor: Subotica.com
Državno takmičenje iz fizike za učenike srednjih škola ove godine je okupilo oko 370 takmičara, koji su se danas nadmetali u izradi zadataka iz ove prirodne nauke u Politehničkoj školi, ovogodišnjem domaćinu takmičenja. Svečana dodela diploma pobednicima biće sutra u Velikoj većnici Gradske kuće.
Srednjoškolci iz Srbije testirali znanje iz fizike

Gimnazijalac Aranđel Bakurski iz Pančeva, do sada se takmičio pet puta na Državnom takmičenju iz fizike, osvojivši tri treća mesta kao osnovac, dok mu u srednjoškolskim danima još uvek nije pošlo za rukom da diplomu vrati sa takmičenja. Kaže da je ove godine spreman da to promeni.

- Fizika je veoma zanimljiva nauka, vrlo slična matematici i oduvek mi je bilo mnogo lakše da ih učim i razumem, nego neke od društvenih nauka, poput istorije, gde treba napamet da se uče podaci. Ove godine je velika konkurencija, u osnovnoj školi sam osvojio tri treća mesta, prošle i pretprošle godine nisam uspeo, tako da se nadam da će ove godine biti drugačije - izrazio je želju ovaj mladi fizičar.

Srednjoškolci iz Srbije testirali znanje iz fizike

Najbolje učenike srednjih škola iz Srbije, na takmičenje su dopratili i njihovi nastavnici, kojima se zahvalio Ivan Dojčinović, predsednik Društva fizičara Srbije, na svim naporima koje ulažu kako bi ovim mladim ljudima dali podsticaj da se bave ovom prirodnom naukom.

- Mi ne možemo da vas vodimo kroz život, ali možemo da vas uputimo i da vam pokažemo kako treba, a onda je sve na vama. Siguran sam da ćete i vi, kao prethodne generacije, biti izvrsni i najbolji fizičari, ne samo u našoj zemlji, nego da ćete na Međunarodnoj olimpijadi, kada budete studirali, išli na naučne konferencije ili pri bilo kojem susretu sa kolegama iz struke, pokazati da ste veoma dobri, ako ne i bolji od njih. Imamo jako dobru osnovu i jasan cilj, a to je da naš rad sa vama bude još bolji i nadam se da ćemo s vremenom uspeti da unapredimo nastavu fizike i naš odnos prema vama - poručio je Dojčinović takmičarima.

Srednjoškolci iz Srbije testirali znanje iz fizike

Iso Planić, direktor Politehničke škole koje je ove godine bila domaćin takmičenja, poželeo je uspeh svim učenicima, poručivši im da već pobedili.

- Na sve vas gledamo kao na pobednike, jer samim time što ste ovde znači da ste svojim zalaganjem, trudom i radom zaslužili da budete među najboljima - istakao je Planić.

Srednjoškolci iz Srbije testirali znanje iz fizike

Preliminarni rezultati takmičenja očekuju se danas posle 19 časova, dok će sutradan uslediti svečano proglašenje pobednika i dodela diploma učenicima i profesorima u Velikoj većnici Gradske kuće, s početkom u 10 časova.

Izvor: Subotica.com
Državno takmičenje iz fizike za učenike srednjih škola Državno takmičenje iz fizike za učenike srednjih škola Državno takmičenje iz fizike za učenike srednjih škola Državno takmičenje iz fizike za učenike srednjih škola Državno takmičenje iz fizike za učenike srednjih škola Državno takmičenje iz fizike za učenike srednjih škola Državno takmičenje iz fizike za učenike srednjih škola Državno takmičenje iz fizike za učenike srednjih škola
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 5 godina i 3 nedelje
Komentara: 0
Pregleda: 3284

Povezana vest

Povezane teme

politehnička srednja škola

takmičenje iz fizike

fizika

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.