Komentara: 4
Pregleda: 3375
Foto

Dodeljene medalje najboljim fizičarima

25.03.2019. u 12:04h
Izvor: Subotica.com
Velika većnica bila je mala da ugosti sve učenike kojima su u subotu dodeljene medalje za postignute rezultate na Državnom takmičenju iz fizike. Među nagrađenim učenicima je i naša sugrađanka Minja Vuković, koja je osvojila treće mesto.
Dodeljene medalje najboljim fizičarima

Državno takmičenje iz fizike za učenike srednjih škola okupilo je 369 đaka iz 73 škole iz 52 grada širom Srbije, a među njima bilo je i troje đaka iz Subotice, od kojih je Minja Vuković, učenica četvrtog razreda Gimnazije "Svetozar Marković", osvojila treće mesto. Naša mlada sugrađanka je rekla da je zadovoljna postignutim rezulatom i da ju je ljubav prema fizici i matematici opredelila za budući životni poziv.

- Želja mi je da upišem elektrotehniku u Beogradu - odlučno je rekla Vuković, dodajući da je takmičenje bilo naporno, da su zadaci bili teški, ali da je uživala u njihovom rešavanju. - Svaka prirodna nauka je izazov, ne treba nijednu potceniti niti preceniti, jer su sve podjednako važne. Fizika je osnova svega, ona nam objašnjava sve što se dešava, svaku pojavu i ukazuje da sve ima neki razlog zašto se dešava. Ujedno je divno i to što je svaka od prirodnih nauka povezana s drugom, tako da ne možemo reći da je fizika odvojena od hemije, već je sve povezano, sve je podjednako važno i sve doprinosi objašnjenju celokupnog sveta.

Dodeljene medalje najboljim fizičarima

Domaćin ovogodišnjeg takmičenja bila je Politehnička škola, a koliko je takmičenje zaista bilo zahtevno, objasnio je direktor škole Iso Planić, ističući da je takmičenje počelo u petak u 9 časova ujutro, dok je poslednji takmičar napustio školu oko 5 časova iza ponoći.

- Utisci se sabiraju, bilo je dosta učenika koji su imali maksimalan broj bodova i oni će dalje nastaviti s učešćem na Olimpijadama iz fizike i Međunarodnim takmičenjima. Politehnička škola je imala zadovoljstvo i čast da se druži sa tim đacima, da im pruži gostoprimstvo i ponudi prostor i uslove za realizaciju takmičenja. Nadam se da smo bili dobri domaćini, gosti su uživali ne samo u takmičenju, već su imali prilike i da u skraćenom programu posete znamenitosti našeg grada, te se nadam da smo opravdali očekivanja - rekao je Planić.

Dodeljene medalje najboljim fizičarima

Da bi Subotica u budućnosti mogla da bude domaćin još po kojeg takmičenja istog ranga iz drugih predmeta, potvrdila je Nataša Aleksić, članica Gradskog veća zadužena za oblast obrazovanja, dodajući da će Grad izaći u susret i podržati sve škole koje budu želele da se prihvate organizacije.

Izvor: Subotica.com
Dodela diploma i pohvalnicima učesnicima državnog takmičenja iz fizike za srednjoškolce Dodela diploma i pohvalnicima učesnicima državnog takmičenja iz fizike za srednjoškolce Dodela diploma i pohvalnicima učesnicima državnog takmičenja iz fizike za srednjoškolce Dodela diploma i pohvalnicima učesnicima državnog takmičenja iz fizike za srednjoškolce Dodela diploma i pohvalnicima učesnicima državnog takmičenja iz fizike za srednjoškolce Dodela diploma i pohvalnicima učesnicima državnog takmičenja iz fizike za srednjoškolce Dodela diploma i pohvalnicima učesnicima državnog takmičenja iz fizike za srednjoškolce Dodela diploma i pohvalnicima učesnicima državnog takmičenja iz fizike za srednjoškolce
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 5 godina i 4 nedelje
Komentara: 4
Pregleda: 3375

Povezana vest

Povezane teme

iso planić

velika većnica

nataša aleksić

takmičenje iz fizike

fizika

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.