Komentara: 0
Pregleda: 2297

"Srednje stručne škole kao lideri ekonomskog razvoja"

16.06.2014. u 20:51h
Izvor: RTV Yueco
U Hemijsko-tehnološkoj školi održan je konsultativni sastanak predstavnika ove škole, gradske uprave i poslodavaca u poljoprivredi, proizvodnji i preradi hrane na teritoriji Subotice. Sastanak je deo projekta „Srednje stručne škole kao lideri lokalnog ekonomskog razvoja“ koji sprovodi Beogradska otvorena. Cilj projekta „Srednje škole kao lideri lokalnog ekonomskog razvoja“ je da doprinese lokalnom ekonomskom razvoju i zapošljavanju mladih.
"Srednje stručne škole kao lideri ekonomskog razvoja"

Cilj projekta je da omogući dijalog poslodavaca i srednjih škola, a sve u kontekstu razvoja radne snage u skladu sa aktuelnim i budućim potrebama privrede. Namera organizatora je da se kroz navođenje uspešnih praksi dosadašnje saradnje škola i privrede, ali i postojećih izazova, dođe do novih predloga za unapređenje partnerskog odnosa srednjeg stručnog obrazovanja i lokalne privrede i tržišta rada.

Sastanku su prisustvovali i poslodavci iz oblasti proizvodnje i prerade hrane, kao i poljoprivrede jer Hemijsko-tehnološka škola obrazuje kadar upravo ovog sektora, budeće mesare, pekare i prehrambene tehničare.

Prema statistici nakon završene Hemijsko-tehnološke škole do posla najlakše dolaze učenici sa završenim III stepenom obrazovanja, mesar i pekar. Tokom trogodišnjeg školovanja oni stiču obrazovanje i praksu koja ima omogućava da se odmah uključe u svet rada.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 9 godina i 10 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2297
Povezane teme

hemijsko tehnološka škola

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.