Komentara: 4
Pregleda: 4035

"Srbski pravoslavni pojci" u ponedeljak na Letnjoj pozornici

17.06.2018. u 11:45h
Izvor: Subotica.com
Akapela sastav „Srbski pravoslavni pojci“ će u ponedeljak četvrti put nastupiti pred subotičkom publikom. Gosti koncerta biće članovi Muzičkog ateljea "Iskon etno". Besplatan prevoz iz Subotice i sa Palića.
"Srbski pravoslavni pojci" u ponedeljak na Letnjoj pozornici

Koncert je prvobitno trebao biti održan 12. juna na Letnjoj pozornici ali zbog nepovoljnih  vremenskih prilika koncert je otkazan sat vremena uoči početka, a alternative nije bilo. Novi termin je ponedeljak, 18. jun, isto Letnja pozornica, ali u slučaju kiše koncert će se održati u Kongresnoj sali Velike terase, takođe na Paliću.

Kako se ovaj sastav bavi očuvanjem srpske tradicionalne muzike, duhovne, nacionalne, i etno,  program koncerta pod nazivom „Duh starih vremena“ biće podeljen u tri bloka.

- Na repertoaru će biti neke melodije iz XV veka, ali i poslednje tradicionalne novokomponovane numere koje su napisane 2000. godine. Biće razne numere, a ovoga puta izvešćemo i žensku koračnicu. Na prvom koncertu smo izveli mušku koračnicu, a ovog puta će biti izvedena ženska koračnica, jako lepa pesma vojnička. To je posebno zanimljivo što se danas sve više žena prijavljuje da služi vojni rok - rekao je Marko Kačarević, član sastava "Srbski pravoslavni pojci".

"Srbski pravoslavni pojci" u ponedeljak na Letnjoj pozornici

Pored članova Muzičkog ateljea "Iskon etno", kao gosti na koncertu, nastupiće i  pevačka grupa iz Barajeva, kao i  đaci subotičkih osnovnih škola.

- Imaćemo priliku da ugostimo grupu Iskon, jer su upravo oni zaslužni što smo prošle godine nastupali u Gradskoj kući. Takođe, pre mesec dana smo u saradnji sa Opštinom Barajevo osnovali pevačku grupu po ugledu na nas, to su srednjoškolci iz Barajeva i oni će 9. juna imati prvi put priliku da se predstave i pokažu svoj talenat, ono što znaju i što su naučili u prethodnih mesec dana. Velika čast nam je i da sa nama na scenu izađe preko 200 đaka iz dvanaest subotičkih škola. Mislim da će to biti pravi spektakl – najavila je Marija Baljević, članica sastava "Srbski pravoslavni pojci".

Početak koncerta, čiju je organizaciju podržao Grad Subotica, je u 20 časova. Za sve ljubitelje tradicionalne muzike ulaz je besplatan.

Obezbeđen je besplatan autobuski prevoz iz Subotice. Polazak u 19.00 sa autobuskog stajališta kod Nove opštine, smer ka Paliću, povratak u 22.15 časova sa autobuskog stajališta Palić centar (kod Maksija).

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 10 meseci
Komentara: 4
Pregleda: 4035

Povezana vest

Povezane teme

letnja pozornica

koncert na letnjoj pozornici

koncert etno muzike

etno grupa iskon

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.