Komentara: 96
Pregleda: 15596

SPS, PUPS, JS i SBB jedinstveni u koaliciji

23.01.2014. u 15:34h
Izvor: RTV City
Socijalistička partija Srbije, Partija ujedinjenih penzionera, Jedninstvena Srbija i Savez bačkih Bunjevaca, nastupaće jedinstveno u Skupštini grada, i čvrsto ostaju uz vladajuću koaliciju. Kao dezinformacije odbacuju tvrdnje da su neki odbornici iz njihovih redova učestvovali u prikupljanju potpisa za smenu trenutnog gradonačelnika Jenea Maglaija.
SPS, PUPS, JS i SBB jedinstveni u koaliciji

Po saznanju da opozicija u SG prikuplja potpise za smenu aktuelnog gradonačelnika SPS tvrdi da njihovi odbornici nisu u tome učestvovali i da informacije koje su se o tome pojavile nisu tačne.

„Kažem u ime svih članica koalicije da je naša odbornička grupa jedna od najkompaktnijih u SG i da daje veoma ozbiljan doprinos funkcionisanju SG. Stoje u ovoj koaliciji kao njena sigurna članica i siguran faktor vođenja grada od strane vladajuće većine.“ - izjavio je dr Rodoljub Đurić, predsednik GrO SPS

SPS je dobio podršku glavnih organa stranke za ovakvu lokalnu politiku, a organi stranke su proglasili odgovornost Novice Davidovića, potpredsednika GrO, za delatnost koja je dovela u sumnju privrženost SPS-a vladajućoj koaliciji kao i delatnost koja je mimo politike i utvrđenih odluka GrO pretila da naruši ugled stranke i poverenje kod koalicionih partnera. Ostavka Novice Davidovića prihvaćena je na jučerašnjoj sednici GrO.

SPS, PUPS, JS i SBB jedinstveni u koaliciji

SPS ostaje na stanovištu da grad mora očuvati svoje socijalne i komunalne funkcije, da mora rešiti probleme u JKP i da obezbedi finansijsku stabilnost i razvoj lokalne zajednice.

„SPS će se zalagati da se do kraja istraže sve nepravilnosti, malverzacije i neodgovornost u radu JKP koje su dovele do dugova. Sve ranije odluke grada koje su nanele štetu gradu u finansijskom i drugom smislu treba da se ispitaju“, navodi Đurić.

„Interes SBB je da učestvuje u radu i sarađuje sa državotvornim strankama koje su taj interes prepoznale. SPS je taj interes imala oduvek i mi to cenimo. Zato SBB ima izvanrednu saradnju sa SPS-om i mi smo iz tog razloga deo te koalicije.“ - dodao je Mirko Bajić, predsednik Saveza bačkih Bunjevaca.

U nastavku: Neopoziva ostavka Novice Davidovića na sve funkcije u GO:

SPS, PUPS, JS i SBB jedinstveni u koaliciji

Izvor: RTV City
Postavljeno pre 10 godina i 3 meseca
Komentara: 96
Pregleda: 15596
Povezane teme

mirko bajić

savez bačkih bunjevaca

sps

socijalistička partija srbije

dr rodoljub đurić

sps-pups-js

predrag bobić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.