Komentara: 1
Pregleda: 3202

Spremne prostorije za ambulantu u Radanovcu

17.05.2012. u 18:14h
Izvor: SuMedija
Renoviranje prostora u kome će biti smeštena buduća ambulanta u Radanovcu, u dvorištu kod tamošnje mesne zajednice, je završeno i tokom narednih par meseci trebalo bi biti završeno njeno opremanje kako bi mogla biti na raspolaganju pacijentima.
Spremne prostorije za ambulantu u Radanovcu

Projekat renoviranja prostorija i delimičnog opremanja, u visini od 2,25 miliona dinara, finansirao je Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo, socijalnu politiku i demokgrafiju.

- Zahtevi građana ovog dela Subotice su nam bili prioritet i u stalnim kontaktima sa rukovodstvom Mesne zajednice „Radanovac“ smo prepoznali njihove potrebe. Uspeli smo da za kratko vreme adaptiramo prostorije i sada sledi opremanje i dalji razgovori sa Domom zdravlja oko angažovanja lekara i medicinske sestre koji bi bili na raspolaganju pacijentima – rekao je dr Atila Čengeri, pokrajinski sekretar za zdravstvo, socijalnu politiku i demografiju.

Direktorica Doma zdravlja, dr Mila Bogdanović Dujmić, izrazila je zadovoljstvo što je inicijativa iz Mesne zajednice „Radanovac“ konačno urodila plodom.

- Razlozi za otvaranje koje su navodili ljudi koji vode MZ „Radanovac“, a to su starosna struktura stanovništva i udaljenost drugih ambulanti, su više nego opravdani i drago mi je što se u sve ovo uključio i pokrajinski sekretarijat. Moraćemo da zamolimo građane za malo strpljenja što se tiče početka rada ambulante, jer je poznato da imamo manjka lekara i čekamo kadrovski plan od koga će zavisiti kada će ambulanta proraditi i koliko dana u nedelji će biti otvorena. Mi se nadamo da će kadrovski plan stići u toku maja ili juna – kaže dr Bogdanović Dujmić.

Ambulanta Radanovac

Predsednik Skupštine MZ „Radanovac“, Milutin Đurašković, naglasio je da u ovom delu Subotice živi 3.000 ljudi, koji su uglavnom starije životne dobi i da im je ambulanta neophodna.

- Površina naše mesne zajednice je 16 hiljada kvadratnih kilometara, a javni prevoz je redak, pa nam je osnovni cilj bio da našim stanovnicima približimo zdravstvenu zaštitu. Do sada su morali da idu na Palić ili u grad, ukoliko im je potreban lekar, a sada će to moći da urade i u svom naselju – zaključio je Đurašković.

Izvor: SuMedija
Postavljeno pre 11 godina i 11 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 3202

Povezane vesti

Povezane teme

ambulatna radanovac

ambulanta

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.