• Pregleda: 3976

Sprečeno krijumčarenje skutera i veće količine sijalica

Carinici su u subotu, 26. marta, na ulaznoj strani graničnog prelaza Horgoš, u saradnji sa policijom sprečili pokušaj krijumčarenja velike količine sijalica i jednog polovnog motocikla, saopšteno je iz Uprave carina.
Sprečeno krijumčarenje skutera i veće količine sijalica

Prilikom redovne kontrole u traci obeleženoj zelenim semaforom, predviđenoj za putnike koji nemaju ništa da prijave za kontrolu, za detaljan pregled izdvojen je kombi švajcarskih registarskih oznaka, kojim je upravljao pedesetogodišnji državljanin Srbije sa prebivalištem u Nemačkoj.

Kako se navodi u saopštenju, vozač je putovao sam iz Berna, gde je zaposlen kao vozač, ka Beogradu. Prilikom susreta sa carinicima rekao je da u kombiju ima nešto polovnog nameštaja, frižider i televizor. Kada je okončan postupak carinjenja prijavljene robe, carinici su u prtljažnom delu kombija pronašli i 4.600 sijalica marke „Ok Lights“ i jedan polovan motocikl „Malaguti Firefox“, koje je putnik propustio da prijavi.

Ukupna vrednost neprijavljene robe procenjena je na gotovo 350.000 dinara, a protiv prekršioca će, prema saznanjima Uprave carina, policija podneti i krivičnu prijavu.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

6
komsija Odgovori
Pa to se redovno svaki dan dešava,pa sta je buvljak nego pun sverca i nelegalne robe i naravno pri to,jos i kukaju na drzavu .
Skrbic Odgovori
Ovo je sala,zar ne?
Matematicar Odgovori
Pa to nije ni 3000 eura!!!!
Zoran Kesic treba da ukine emisiju.
Ova saopstenje je smesnije.
Ipak hvala redakciji na obavestenju.
MK Odgovori
Znači sijalice i jedan polovan motocikl ne može, a sve ostalo: TV, računari, Ikea nameštaj ne može. Bolje da se ne blamiraju sa ovakvim mrvicama što zaplene, već da počnu da rade svoj posao.
Vesko Odgovori
Da padnes na leđa od iznenađenja, kako su nasi carinici odgovorni i dorasli svom zadatku i
na osnuvu toga stecenom imetku. Krupnije krivicni predmeti se jos uvek kuvaju i ne znam
da li ce biti gotovi do izbora, mada su sad malo bolje zalozili i aktivirali se, da se neke stvari
okoncaju. Pljuste neke nove krivicne prijave, pritvori, kao i razna suđenja.
lakumity Odgovori
Šleperi još uvek nisu problem.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.