Komentara: 6
Pregleda: 4287

Sprečeno krijumčarenje skutera i veće količine sijalica

29.03.2016. u 13:39h
Izvor: Subotica.com
Carinici su u subotu, 26. marta, na ulaznoj strani graničnog prelaza Horgoš, u saradnji sa policijom sprečili pokušaj krijumčarenja velike količine sijalica i jednog polovnog motocikla, saopšteno je iz Uprave carina.
Sprečeno krijumčarenje skutera i veće količine sijalica

Prilikom redovne kontrole u traci obeleženoj zelenim semaforom, predviđenoj za putnike koji nemaju ništa da prijave za kontrolu, za detaljan pregled izdvojen je kombi švajcarskih registarskih oznaka, kojim je upravljao pedesetogodišnji državljanin Srbije sa prebivalištem u Nemačkoj.

Kako se navodi u saopštenju, vozač je putovao sam iz Berna, gde je zaposlen kao vozač, ka Beogradu. Prilikom susreta sa carinicima rekao je da u kombiju ima nešto polovnog nameštaja, frižider i televizor. Kada je okončan postupak carinjenja prijavljene robe, carinici su u prtljažnom delu kombija pronašli i 4.600 sijalica marke „Ok Lights“ i jedan polovan motocikl „Malaguti Firefox“, koje je putnik propustio da prijavi.

Ukupna vrednost neprijavljene robe procenjena je na gotovo 350.000 dinara, a protiv prekršioca će, prema saznanjima Uprave carina, policija podneti i krivičnu prijavu.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 11 meseci
Komentara: 6
Pregleda: 4287
Povezane teme

granični prelaz horgoš

zaplena

krijumčarenje robe

zaplena robe

carinski prekršaj

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.