• Pregleda: 4118

Sprečen pokušaj krijumčarenja više od 400 paklica cigareta

Na izlazu graničnog prelaza "Horgoš", carinici su sprečili pokušaj krijumčarenja preko 400 paklica cigareta u autobusu, koji je prevozio putnike na relaciji Valjevo – Traun u Austriji.
Sprečen pokušaj krijumčarenja više od 400 paklica cigareta

Prekršaj se dogodio kada su carinski službenici odvojili na kontrolu mobilnim skenerom autobus šabačkih registarskih oznaka.

Na prethodno pitanje carinika da li imaju nešto da prijave za carinsku kontrolu, jedan od vozača, 30-godišnji srpski državljanin, odgovorio je da prijavljuje samo po boks cigareta za kolegu i sebe, te da u autobusu osim ličnog prtljaga putnika, nema ničega.

Kako su skenerom uočene sumnjive konture, carinici su detaljno pregledali autobus i tom prilikom su pronašli 410 paklica cigareta robnih marki „Marlboro“, „Chesterfield“, „Davidoff“ i drugih, koje su bile sakrivene u šupljini ispod stepeništa i ventilacije.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

12
juhu Odgovori
Svako od nas je u neko vreme kupio nesto od svercera. Da li je nekada objavljen clanak da su na gp zaplenjeni televizori na primer? Nije. Samo iz toga se moze zakljuciti da je vecina carinika korumpirano.
Politikolog
Carinici Srbije prodaju zaplijenjenu robu: https://www.youtube.com/watch?v=7HO3TvHpPFE Ali naravno da ima i korumpiranih carinika. Jedan je čak došao do najviše pozicije u lokalnoj samoupravi.
miki
Nema koji nije korumpiran samo su doze u pitanju neki vise neko manje lopovska drzava.
Andras Odgovori
Jure ovo malo cigareta a to sto im ceo sleper droge prosao to nikom nista.Bruka bre
simica Odgovori
Sprečavanje izvoza,!!!prijave carinicima i suspendiranje!!!
miki Odgovori
Neko nije dobio svoj deo i ajmo na skener kao nezna se hahaha Srbijo .
Avlijar Odgovori
Vest boli glava a što nam razvaljuju kontenjere sa smecem nikom ništa,već red pred kantama za smece nego ispred robnih kuca, e moj narode.
Dalibor Odgovori
Stvarno ogroman uspeh nemam reči,čovek ih legalno kupio i platio porez i ološ korumpirani umesto da ga puuste da koji dinar zaradi oni prave spektakl da p
Pera Odgovori
Malo obidjite kuce carinika i snimite njihovih 400 kuca i stanova
robert Odgovori
Sto lepo nije dao cariniku 100e i gotova stvar...
žužana Odgovori
40 šteka cigareta.

Zbilja ozbiljan podvig carinika i policije.

Hvalite se kao mačka sa ogorelom šapom.
huh Odgovori
Vidi se na slici da imaju akciznu markicu.
Zasto je prekrsaj?
Platio/kupio pa nosi.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.