• Pregleda: 1476

Sportsko penjanje: Spartakovi penjači ostvarili zapažene rezulate na 46. Kupu "Aggtelek"

Penjači Planinarskog sportskog kluba "Spartak" ostvarili su zapažene rezultate na 46. Kupu "Aggtelek" u penjanju na prirodnoj steni, koji se održao od 14. do 18. avgusta u Nacionalnom parku Mađarske.
Sportsko penjanje: Spartakovi penjači ostvarili zapažene rezulate na 46. Kupu "Aggtelek"

Takmičari su se oprobali u smerovima različitih težina, a samo je ograničeno vreme za penjanje bilo protiv njih.

Devojke su se odlično plasirale, a najbolji plasman ostvarila je Nora Bognar koja je zauzela 3. mesto, Maja Fabri je penjanje završila na 5. mestu, dok su se Sara Pirnat i Aleksandra Dejanovski plasirale na 6. mestu.

U muškoj kategoriji, od Subotičana je Darko Janković ostvario najbolji rezultat zauzevši 15. mesto, njega je pratio Marko Daraboš na 16. mestu, dok je Viktor Prčić zauzeo 20. mesto.

Da penjanje protekne bez problema i u dobroj atmosferi, pobrinulo se Udruženje za sportsko penjanje na steni "Perem" koje je organizator ovog takmičenja, a popratne manifestacije pružile su priliku za druženje i razmenu kontakata učesnika radi dalje saradnje.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

1
Nina Odgovori
Sve čestitke mladim sportistima. Ekstremni sportovi su sve traženiji kod nas i u svetu-nove generacije željne su adrenalina - izgleda da je to obeležje 21. veka!?
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.