Komentara: 5
Pregleda: 4682

Sportsko društvo "Spartak" obeležava 70 godina postojanja

12.05.2015. u 14:01h
Izvor: Subotica.com
Obeležavanje velikog jubileja 70 godina postojanja SDŽ "Spartak" desiće se u petak, 15. maja, na Gradskom trgu sa početkom u 11 časova zanimljivim programom u kojem će između ostalih učestvovati i sportisti ovog grada, a koji će biti završen svečanošću u Velikoj većnici.
Sportsko društvo "Spartak" obeležava 70 godina postojanja

Na današnjoj konferenciji za medije predstavljen je višečasovni program koji će biti održan u i oko Gradske kuće. Program su najavili Đula Mešter, predsednik SDŽ "Jovan Mikić – Spartak" i Saša Jevremov, predsednik Skupštine SDŽ "Jovan Mikić – Spartak" i Vjekoslav Ostrogonac, član Gradskog veća zadužen za sport, omladinu i turizam.

Po rečima predsednika Skupštine SDŽ "Jovan Mikić - Spartak", ovo društvo je jedno od najmasovnijih i najstarijih sportskih društava na teritoriji Srbije, malo mlađi od Crvene zvezde, malo stariji od Partizana. Poznato je po velikim imenima jugoslovenskog i srpskog sporta kao što su stonoteniseri Vilijam Harangozo, Zoran Kalinić i Josip Gabrić, rvači Marinko Boško, Sreten Damnjanović, Momir Petković, Refik Memišević i Karolj Kasap, rukometašice Erika Tot, Magda Hegediš i Anka Evetović, fudbaler Tihomir Bata Ognjanov, bokser Dragan Vujković, džudistkinje Mileva Vasić Smiljanić i Marija Angelović i mnogi drugi.

Jevremov je takođe izrazio zadovoljstvo što se niz uspešnih sportista nastavio i sa "mlađom generacijom" kao što su proslavljeni odbojkaš Đula Mešter, košarkaš Nikola Kalinić i rvač Davor Štefanek.

Sportsko društvo "Spartak" obeležava 70 godina postojanja

Po najavljenom programu tzv. "sportska ulica" na Gradskom trgu biće ispunjena sportistima 29 klubova koji se takmiče u okviru Sportskog društva železničara "Jovan Mikić Spartak" i koji će zainteresovanim građanima prezentovati svoju granu sporta, kao i animirati najmlađe da se odluče za bavljenje sportom kao zdravim i pravim načinom života, koji u velikoj meri utiče i na njihovu mentalnu higijenu.

Predstavnici 29 klubova sa svojim sportistima na štandovima oko Gradske kuće družiće se sa građanima već od 11 časova, zatim će od 11,30 časova u vestebilu Gradske kuće Gradski arhiv otvoriti izložbu sportskih rekvizita kao što su dresovi, reketi, hokejaške palice i drugo, da bi od 13 časova u Velikoj većinici bila održana svečana sednica SD "Spartak" na kojoj će biti dodeljenja priznanja za sportiste koji su svojim sportskim uspesima u 70-godišnjoj istoriji zadužili ovo sportsko društvo.

- "Maj mesec važi za mesec slobode u celom svetu i ima neke simbolike da naše sportsko društvo nosi ime istaknutog antifašiste i borca za slobodu, a da je na našim prostorima drugi Svetski rat završen upravo 15. maja. Ovaj mesec je inače i mesec parada pa očekujem da će u petak biti prezentovana sportska moć našeg sportskog društva." - izjavio je Saša Jevremov, predsednik Skupštine SDŽ „Jovan Mikić – Spartak”.

Kako je rečeno u najavi na svečanoj sednici očekuje se i prisustvo predstavnika republičke vlasti, odnosno ministra sporta Vanje Udovičića.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 11 meseci
Komentara: 5
Pregleda: 4682

Povezane vesti

Povezane teme

đula mešter

sportsko društvo spartak

saša jevremov

sportsko društvo železničara spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.