Komentara: 0
Pregleda: 4509

Sportska dešavanja za vikend

08.03.2014. u 09:41h
Izvor: Subotica.com
Ovaj vikend biće mnogo uzbuđenja za subotičke klubove kako na domaćem terenu tako i na gostovanjima. Za mnoge sportske klubove sezona se privodi kraju - odbojkaši se bore za opstanak, odbojkašice za nastavak plejof serije, rukometaši za što bolji plasman u vrhu superlige, košarkaši za održavanje koraka i borbe za viši rang, a košarkašice za opstanak u Prvoj ligi. Za vikend se održava i državno prvenstvo u boksu, a dosta pažnje subotičke publike će sigurno privuči i vojvođanski fudbalski derbi između Spartaka i Vojvodine.
Sportska dešavanja za vikend

Košarka (M):  Spartak dočekuje Mladost (Hala sportova, subota, 16 časova)

Košarkaši Spartaka u okviru 19. kola Druge lige danas od 16 časova dočekuju ekipu Mladosti iz Čačka. Biće ovo još jedan veliki izazov za domaće košarkaše koji ukoliko žele da ostanu u vrhu tabele moraju da zabeleže pobedu pred domaćom publikom.

Ekipa Mladosti iz Čačka nalazi se na samom začelju tabele. U prošlom kolu tesno su pobedili Vojvodinu, ekipu iz gornjeg dela tabele, a pre toga doživeli 3 vezana poraza. Gosti imaju ukupan odnos od 4 pobede i čak 14 poraza, dok je domaća ekipa dijametralno suprotnog učinka sa 13 pobeda i 5 poraza. Spartak se bori za prvu poziciju i ulazak u Prvu ligu Srbije, a direktni konkurenti su mu Jagodina i Kolubara koji trenutno "beže" za po jedan bod, na osam kola do kraja ligaškog dela.

Boks: Pojedinačno prvenstvo Srbije za mlade boksere do 18 godina, pionire i devojke svih starosnih uzrasta (Srednja tehnička škola "Ivan Sarić", subota 15h / nedelja 12h)

Nakon jučerašnjih četvrtfinalnih duela na Prvenstvu Srbije u boksu koje se tokom poslepodneva održalo u sportskoj sali Srednje tehničke škole "Ivan Sarić", danas (subota) se nastavlja takmičenje polufinalnim duelima koji počinju u 15 časova u Srednjoj tehničkoj školi.

Poslednji dan Prvenstva Srbije počinje malo ranije u odnosu na prethodna dva - redovnim merenjem i pregledima od 8 do 9 časova u hotelu Patrija da bi se finalne borbe održale od 12 časova u već pominjanoj srednjoj školi.

Izveštaj sa izvlačenja parova četvrtfinala i rezultate četvrtfinalnih duela možete pogledati u povezanoj vesti.

Stoni tenis: Spartak domaćin ekipi Požarevca (Hala sportova, subota, 18 časova)

U nastavku Superlige za stonotenisere, STK "Spartak" domaćin je ekipi Požarevca. Meč se igra večeras od 18 časova u Stonoteniskom centru Hale sportova.

Rukomet: Spartak dočekuje ekipu Jugovića (Hala sportova, subota, 19 časova)

Rukometaši Spartak Vojputa večeras igraju utakmicu protiv ekipe Jugovića iz Kaća. Očekuje  borbena i neizvesna utakmica i podršku sa tribina bi bila od velikog značaja kako bi subotički superligaši ostvarili pozitivan rezultat. "Spartak Vojput" se trenutno na tabeli nalazi na 4. mestu sa osvojena 22 boda, dok su gosti iz Kaća na 6. mestu sa dva boda manje i do kraja ligaškog dela prvenstva odigraće još četiri meča.

Meč se igra večeras od 19 časova u Hali sportova, a ulaz je besplatan.

Odbojka (Ž): Spartak igra drugu utakmicu četvrtfinala plejofa protiv Jedinstva (Stara Pazova, subota, 19 časova)

Odbojkašice Spartaka večeras u Staroj Pazovi igraju drugi meč u četvrtfinalnoj seriji plejofa i od te utakmice će zavisiti da li će Spartak imati još jednu šansu da napreduje dalje i eventualno minimalno ponovi uspeh iz prošle sezone kada se u finalu sastao sa beogradskom Crvenom zvezdom.

U meču koji je odigran u sredu odbojkašice Spartaka pretrpele su pomalo iznenađujući poraz od ekipe Jedinstva koja je za samo 84 minuta igre trijumfovala u Subotici sa maksimalnih 3:0. Večerašnji meč je odbojkašicama Spartaka, figurativno rečeno, poslednja šansa da se vrate među žive jer od ove utakmice zavisi ostatak sezone, a s obzirom da su relativno rano ispale iz Kupa, jedino bolji plasman u konačnom poretku mogao bi da "zaleči" sezonu.

Odbojkašice Spartaka nebrojeno puta su pokazale da imaju neophodan kvalitet i sportsku drskost, a da li će to dokazati na terenu ostaje da se vidi u drugom meču.

Košarka (Ž): Spartak gostuje ekipi Srbobrana (Srbobran, subota, 19 h)

U borbi za opstanak košarkašice Spartaka igraju vrlo važan meč protiv ekipe Srbobrana, koja je bolje značajno bolje plasirana u odnosu an Spartak, a i imaju bolji odnos u međusobnim duelima. Spartak je trenutno 11. na tabeli Prve lige Srbije sa 27 osvojenih bodova, a do kraja ligaškog dela ostalo je 5 kola.

Fudbal: Vojvođanski derbi između Spartaka i Vojvodine (Gradski stadion, nedelja, 13 časova)

U nedelju se igra prvi od 3 duela ove dve vojvođanske ekipe koji imaju značajnu važnost za obe ekipe. Prvi duel koji ove dve ekipe igraju za samo mesec dana će biti prvenstveni u okviru 18. kola Jelen super lige, a zatim krajem marta i početkom aprila u Kup takmičenju.

Cene karata za ovu utakmicu su 300 za zapadnu tribinu i 250 za istočnu.
Više o ovoj utakmici, najavi i očekivanjima možete da pročitate u povezanoj vesti.

Odbojka (M): Odbojkaši dočekuju Partizan Vizuru (Hala sportova, nedelja, 18 časova)

Odbojkaši Spartaka u poslednjoj utakmici ligaškog dela prvenstva, na domaćem terenu u Hali sportova u nedelju od 18 časova dočekuju ekipu Partizan Vizure. Da li će odbojkaši Spartaka izboriti opstanak zavisi od utakmica koje se igraju u subotu, ali i od toga da li će subotički odbojkaši uspeti da ostvare pobedu nad gostima iz Beograda.

Partizan Vizura je već davno izgubio mogućnost da bude drugoplasirana ekipa pred plejof, a Spartak se nalazi u grupi 3 ekipe sa po 19 bodova i pobeda protiv Partizana, neugodnog protivnika, je praktično imperativ.

Meč se igra u subotičkoj hali sportova u nedelju od 18 časova, a ulaz je besplatan.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 10 godina i 1 mesec
Komentara: 0
Pregleda: 4509

Povezane vesti

Povezane teme

hala sportova

fudbalski klub spartak

jelen super liga

odbojka

boks

odbojkaški klub spartak

žok spartak

rukometni klub spartak

rukomet

stoni tenis

stonoteniserski centar

košarkaški klub spartak

gradski stadion

bokserski klub spartak

ženski košarkaški klub spartak

ženski odbojkaški klub spartak

stonoteniserski klub spartak

rukometni klub spartak vojput

stonoteniski savez subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.