Komentara: 5
Pregleda: 3942

U nedelju vojvođanski fudbalski derbi - Spartak dočekuje Vojvodinu

07.03.2014. u 12:24h
Izvor: Subotica.com
Fudbaleri Spartaka u nedelju igraju prvi od 3 meča koje će odigrati protiv novosadske Vojvodine za tačno mesec dana. Povodom ovog meča klub je organizovao konferenciju za novinare na kojoj su najavili predstojeći duel, saopštili kakav im je igrački bilans i očekivanja pred ovu važnu utakmicu.
U nedelju vojvođanski fudbalski derbi - Spartak dočekuje Vojvodinu

"Stara dama" iz Novog Sada proslavila je juče veliki jubilej - stogodišnjicu postojanja kluba, a već za tri dana (nedelja) gostuje na Gradskom stadionu u Subotici. Ovo je prvi meč koji će odigrati ove dve ekipe za tačno mesec dana - u nedelju se igra prvenstva, a onda slede dve utakmice polufinala Kupa Srbije (26. mart - NS / 9. april - SU)

Na konferenciji za novinare izašli su šef struke Kanatlarovski, golman Aleksić i dugo očekivani povratnik u ekipu Novaković.

Ekipu u odnosu na prethodno kolo pojačavaju vrlo bitni igrači Nosković i kapiten Torbica koji su pauzirali zbog parnih žutih kartona. Zdravstveni bilten je za sada odličan, jedino Cicmil nije siguran za nedeljni meč, dok na sve ostale u pogonu Kanatlarovski može da računa.

U nedelju vojvođanski fudbalski derbi - Spartak dočekuje Vojvodinu

Kanatlarovski: Derbiji su nepredvidivi, ali verujem da ćemo ostvariti dobar rezultat

Dragi Kanatlarovski pre Vojvodine osvrnuo se na prethodni meč koji je Spartak igrao protiv OFK Beograda i istakao da iako su većim delom bili bolji na terenu zakazali su u napadu i otuda i onakav (nerešen) rezultat. Sada sledi Vojvodina i motiva sigurno neće faliti.

"Novi meč, novi izazov i dobro poznati protivnik. Obe ekipe su pretrpele igračke promene, ali kao i svaki derbi pobednika ne odlučuje bolja ekipa nego momenat inspiracije. Ova utakmica je uvertira pred naredna dva duela koja imamo protiv njih u Kupu za vrlo kratko vreme. Smatram da imamo kvalitetan i kompaktan tim i to ćemo pokušati da dokažem u nedelju" - izjavio je Kanatlarovski i dodao:  "Ne ide nam u prilog loše vremenske prilike koje utiče na stanje terena, ali i pored toga trudimo se da se što bolje pripremimo za ovaj meč. Igrači će dati svoj maksimum da pred domaćom publikom osvoje vrlo važna 3 boda."

Aleksić smatra da je ekipa odlično pripremljena i mitivisana

Branimir Aleksić ocenio je da je ekipa spremna i motivisana i pozvao navijače da im pruže podršku u vrlo bitnom meču.

"Motivisani smo i spremni za duel sa Vojvodinom. Ulazimo u utakmicu dobro pripremljeni - i taktički i fizički i psihički, orni da izađemo da se borimo, izgaramo na terenu i obradujemo domaće navijače." - zaključio je Aleksić

Novaković očekuje težak meč ali i veruje u pobedu

Slobodan Novaković polako se vraća u dobru formu posle jednogodišnjeg odsustva zbog povrede. Novaković je bio čovek odluke u poslednjem meču koji je Spartak odigrao na gostovanju OFK Beogradu. Novaković je evro golom doneo bod Spartaka na samo desetak minuta pred kraj meča.

"Očekuje nas vrlo teška utakmica, kao i svaka koju smo u dugoj istoriji igrali protiv Vojvodine. Raduje nas što utakmicu igramo na domaćem terenu, imamo neophodno iskustvo što je naša blaga prednost u odnosu na ekipu Vojvodine koja je dosta podmladila svoj igrački kadar. Sa povratkom Torbice i Noskovića ekipa se značajno pojačava i verujem u uspeh. Pozivam navijače da nam daju podršku u nedelju." - izjavio je Novaković

Vojvodina treća, Spartak osmi sa 6 bodova zaostatka

Na tabeli jelen Superlige vodi Crvena zvezda sa 38 osvojenih bodova, zatim slede Partizan sa 37, Vojvodina 28, Čukarički 28, Jagodina 27, Radnički Niš 25, Novi Pazar 25, Spartak 22, Napredak 21, Voždovac 19, Sloboda 19, Radnički Kragujevac 18, OFK Beograd 18, Donji Srem 16, Javor 16 i Rad sa 14 osvojenih bodova.

Nedelja, 13 časova, Gradski stadion (TV prenos na ArenaSport 1)

Meč između Spartaka i Vojvodine igra se u nedelju od 13 časova na Gradskom stadionu u Subotici. Cene ulaznica su: Zapad 300 i istok 250 din. Za sve koji neće biti u mogućnosti da dođu na Gradski stadion obezbeđen je prenos na TV ArenaSport 1.

Očekuje se velika podrška domaćih navijača, ali i po najavama dosta gostujućih koji će organizovano doći u Subotici i podržavati ekipu sa južne tribine Gradskog stadiona.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 10 godina i 1 mesec
Komentara: 5
Pregleda: 3942

Povezane vesti

Povezane teme

fudbalski klub spartak

jelen super liga

branimir aleksić

dragan kanatlarovski

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.