Komentara: 9
Pregleda: 4614

Spor oko orezivanja lipe

06.08.2012. u 17:22h
Izvor: RTV Yueco
Komunalna policija u saradnji sa JKP “Čistoća i zelenilo” ovih dana radi na uklanjanju i orezivanju grana koje su slomljene nakon prošlonedeljne oluje. Jedna od intervencija nije se svidela stanarima zgrade ispred koje je orezana krošnja Lipe. Po rečima stanara drvo je bilo zdravo, i osim što je krasilo taj deo, bilo je idelano kao zaštita od sunca. Komunalni inspektori kažu da je razloga za intervenciju ipak bilo, jer su se grane naslanjale da zidove zgrade zbog čega je staza oko zgrade bila neprohodna.
Spor oko orezivanja lipe

Vjekoslav Bilinc neprijatno se iznenadio kada je jutros posle 8 časova začuo zvuke motorne pile i radnika koji su sekli grane Lipe koja se nalazi ispred njegovog prozora.

Komšije koji žive u okolnim zgradama takođe nisu bile oduševljene ovim potezom pa su onako u prolazu samo komentarisale i uglavnom podržavale ono što je Vjekoslav govorio. Po njegovim rečima, drvo je bilo sasvim zdravo i nikoga nije ugrožavalo.

U komunalnoj inspekciji kažu da su krošnje drveta bile naspolenje na zgradu i da je rešenje o orezivanju grana bilo izdato još pre nekoliko dana, te da je orezivanje grana bilo opravdano.

Oko zgrada u Pesničkoj ulici ima još krošnje koja se naslanja na objekte i od kojih preti opasnost da se obruši usled jakog vetra. U komunalnoj inpekciji kažu da s obzirom na obim posla koji radnici Čistoće imaju, od dana oluje pa do danas, neke intervencije ne mogu odmah da se izvrše. Sledeće što će biti primarno za uklanjanje slomljene krošnje jeste Dudova šuma.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 7 meseci
Komentara: 9
Pregleda: 4614
Povezane teme

jkp čistoća i zelenilo

komunalna policija

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.