Komentara: 1
Pregleda: 3581
Foto

Spektakularni koncert pod dirigentskom palicom Maćaš Murenjija

13.06.2018. u 14:32h
Izvor: RTV Yueco
Još jedno veče za pamćenje, kada je u pitanju muzika i sam rad dirigenta i profesora muzike. Maćaš Murenji u svom prepoznatljivom stilu zajedno sa svojim prijateljima priredio je više od dva časa muzičkog spektakla.
Spektakularni koncert pod dirigentskom palicom Maćaš Murenjija

Ženski omladinski hor dao je svoj prepoznatljiv pečat. Veliki broj prijatelja pesmom je dao podršku svom dirigentu. Zajedno sa njim bili su Marko Žigmanović, Tomislav Orčić, Agota Vitkai, Stefan Vukčević, Andrej Ademi, orkestar "Money, Money", Mirna i Nera Radulović, Gordana Vidaković, Alenka Ponjović, Jellena, kao i Dušan Svilar.

- Uvek je sa Maćašem puno emocija, jer mi sarađujemo više od deset godina. On je idejni tvorac orkestra "Money, Money", tribjut grupe "ABBA", gde smo se Mirna Radulović i ja upoznale, pre nego što je Mirna postala Prvi glas Srbije. Čini mi se da je Maćaš napravio pravu stvar što nas je spojio, kao i što se koncerti koje on pravi mogu prikazivati svuda u svetu - rekla je Jellena.

- Sa Maćašem su bili moji počeci, a isto tako i sa mojom sestrom koja me prati na klaviru. Kao male smo nastupale zajedno i od tada ona godinama nije svirala, stoga mi je veliko zadovoljstvo što sam imala priliku da posle toliko godina na koncertu sa njom izvedem pesmu. Bitno je da je atmosfera dobra i da je publika zadovoljna - dodala je Mirna Radulović.

Spektakularni koncert pod dirigentskom palicom Maćaš Murenjija

Subotičanin Dušan Svilar nije krio zadovoljstvo što je imao priliku da peva u prepunoj Velikoj većnici Gradske kuće, odakle je i počela njegova muzička karijera.

- Gospodin maestro Maćaš Muranji je zaslužan za moj prvi javi nastup u Subotici, koji se dogodio 14. februara 2007. godine, upravo u Velikoj većnici. mesec dana pre nastupa, on me je kontaktirao, jer je čuo da sam mladi gimnazijalac i učenik Muzičke škole koji se bavi pevanjem. Ovo je najmanje što možemo da uradimo, da budemo uz njega na koncertu, da mu odamo poštovanje i veliku zahvalnost za to što nas je prepoznao onda kada to niko nije - istakao je Svilar.

Maćaš Murenji osnovnu školu završio je u Subotici, zatim školovanje nastavlja u Sarajavu. Tokom studija radio je u Sarajevskoj operi. U Suboticu se vraća 1981. godine i postaje dirigent u Narodnom pozorištu. Godine 1982. osnovao je i od tada vodi Ženski omladinski hor.

Spektakularni koncert pod dirigentskom palicom Maćaš Murenjija

- Na ovakve koncerte čovek se uvek priprema, te iako smo radili četiri do pet meseci, kada vidim da publika ide kući nasmejana i zadovoljna, onda sam i ja zadovoljan - rekao je kratko nakon koncerta Maćaš Murenji.

Ovim koncertom, Murenji je još jednom dokazao koliko je njegov rad bio značajan u obrazovanju i vaspitanju mladih muzičara.

Izvor: RTV Yueco
Oproštajni koncert dirigenta Murenji Maćaša Oproštajni koncert dirigenta Murenji Maćaša Oproštajni koncert dirigenta Murenji Maćaša Oproštajni koncert dirigenta Murenji Maćaša Oproštajni koncert dirigenta Murenji Maćaša Oproštajni koncert dirigenta Murenji Maćaša Oproštajni koncert dirigenta Murenji Maćaša Oproštajni koncert dirigenta Murenji Maćaša
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 5 godina i 10 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 3581

Povezana vest

Povezane teme

koncert

gradska kuća

velika većnica

murenji maćaš

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.