Komentara: 2
Pregleda: 4979

Spartakove Tijane savladale Benfiku za prva tri boda u kvalifikacijama za LŠ (2:1)

11.08.2015. u 20:35h > 20:58
Izvor: Subotica.com
Fudbalerke Spartaka pobedom su započele kvalifikacioni turnir za Ligu šampiona koji se od 11. do 16. avgusta igra u Osijeku. Plavo-bele iz Subotice savladale su danas portuglasku Benfiku rezultatom 2:1 (0:0) i time osvojilе "ceo plen" u pohodu nа 1. mesto u grupi koje garantuje učešće među 32 najbolje evropske ekipe. Sledeći meč Spartak igra u četvrtak.
Spartakove Tijane savladale Benfiku za prva tri boda u kvalifikacijama za LŠ (2:1)

Stručni štab i igračice put Osijeka uputile su se juče tokom poslepodneva, uz male "tehničke" probleme koji su bili vezani za novopridošlu tamnoputu igračicu Gabriellle Ngaska kojoj nije na vreme obezbeđena viza za Hrvatsku pa јe to proceduralno pitanje rešeno danas tokom prepodneva nakon čega se kamerunka pridružila ostatku ekipe koji je prenoćio u Osijeku.

S obzirom da je ovo pitanje vrlo brzo rešeno, uz razumevanje diplomatskog osoblja konzulata RH, posle kraćeg puta do Osijeka 27-godišnja Gabriellle Ngaska se stavila na raspolaganje šefu struke Borisu Arsiću i zauzela je svoje mesto u napadu Spartaka.

Od povrede se oporavlja i Violeta Slović, čiji je nastup na kvalifikacionom turniru upitan, ali nalazi se sa ekipom i ukoliko stručni deo tima proceni da je njeno iskustvo potrebno na terenu, pri tome da se ne ugrozi njeno zdravlje, 24-godišnja kragujevčanka će istrčati na travnjak Gradskog stadiona u Osijeku.

Igračice Spartaka bolje su započele meč, prikazale su bolju igru u odnosu na portugalke, ali prvu izglednu šansu stvorile su igračice portuglaskog šampiona u 18' minutu meča preko Silvije, ali njen šut brani Kostićeva. Do kraja prvog dela bilo je par sporadičnih napada na obe strane koji su obećavali, ali realizacija je izostala. Poslednju šansu prvog dela su imale igračice Benfike koje su u 45' minutu pogodile prečku (Patricia Gouveia).

Nastavak meča počeo je čvrsto sa obe strane, oba tima su imala ofanzivne pohode, uz blažu domanaciju plavo-belih iz Subotice, ali većih opasnosti nije bilo. Terensku inicijativi i kvalitetniju igru krunisala je Matićeva u 64' minutu meča, na asistenciju Poljakove. Na drugi gol čekalo se nepunih deset minuta, a dupliranje prednosti zasluga je 16-godišnje Tijane Filipović, na asistenciju Maleševićeve.

Pored lepe prednosti koju je Spartak imao u završnicu se ušlo sa dosta uzbuđenja. Da bi se finiš učinio dramatičnijim pobrinula se Benfikina igračica Fidalgo u 87' minutu, ali srećom vremena za neko iznenađenje, posle lepe zalihe plavo-belih, nije bilo. Meč je bio produžen za čitavih 6 minuta, ali je i završen rezultatom 2:1 pa se tako Spartak sada okreće ka meču protiv autsajdera grupe.

ŽFK "Spartak" - CF "Benfika" 2:1 (0:0)
Tijana Matić 64', Tijana Filipović 73' - Fidalgo 87'

Za ŽFK "Spartak" nastupile su Kostić (G), Vajda, Krstić, Radanović, Ilić (K), Malešević (Fetahović 84'), Filipović (Markovska '86), Matić (Marenić 71'), Poljak,Nikolić i Ngaska.

Spartakove Tijane savladale Benfiku za prva tri boda u kvalifikacijama za LŠ (2:1)

Sledeći meč Spartak igra u četvrtak, takođe od 17 časova u Osijeku, a protivnik je moldаvski Noroc koji večeras od 20 časova igra meč protiv domaće ekipe turnira.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 8 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 4979

Povezane vesti

Povezane teme

ženski fudbalski klub spartak

žfk spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.