Komentara: 6
Pregleda: 3234

Nova pobeda fudbalerki Spartaka za korak bliže cilju (4:1)

13.08.2015. u 20:52h
Izvor: Subotica.com
Šampionke Srbije očekivano su zabeležile tri nova boda i na dobrom su putu da prošlogodišnji neuspeh u kvalifikacijama za LŠ, koje su takođe održane u Osijeku, u potpunosti zakopaju i ovaj put sa širokim osmehom završe turnir. U današnjem meču Spartak je bio ubedljiv protiv šampiona Moldavije i pobedio rezultatom 4:1, dok u nedelju igra protiv domaće ekipe.
Nova pobeda fudbalerki Spartaka za korak bliže cilju (4:1)

Fudbalerke Spartaka ove sedmice igraju kvalifikacioni turnir Lige šampiona i ukoliko pobede i u sledećem meču prolaz među 32 najbolje evropske ekipe im je zagarantovan.

Kvalifikacioni turnir se održava u Osijeku, a pored šampiona Srbije i domaćeg Osijeka, u grupi i borbi za prvo mesto nalaze se još i šampioni Portugala i Moldavije, ali posle današnjeg meča izvesno je da će favoriti grupe - Spartak i Osijek o prvoj poziciji odlučivati u međusobnom duelu, koji je na programu u nedelju od 17 časova na Gradskom stadionu u Osijeku, gde je igran i današnji meč kvalifikacija.

Fudbalerke Spartaka odlično su otvorile meč i od prvog minuta stavile do znanja protivnicama da ih interesuju samo tri boda, te da žele da naprave dobru uvertiru pred meč sa domaćom ekipom, jednim od favorita turnira. Prvu priliku vredniju pomena Subotičanke su imale u 16' minutu preko Matićeve koju je prečka sprečila da se još jednom upiše u listu strelaca u ranoj fazi meča. Nepun minut kasnije u prilici se našla i brzonoga Alegra Poljak koja je propisno namučila golmanku Noroca. Posle ove šanse svoje prilike za promenu rezultata u korist Spartaka imale su Filipovićeva i Maleševićeva, ali ponovo na putu do gola isprečila se golmanka moldavske ekipe.

Nakon desetominutne opsade prva u listu strelaca upisala se Marenićeva, na asistenciju Pavlovićeve, lepim golom u 25' minutu meča. Ekipa Borisa Arsića već u sledećem napadu nastavila je da juriša ka golu azerbejdžanskog šampiona,  ali mreža je ipak mirovala do kraja prvog dela.

Drugo poluvreme počelo je novim pogotkom Marenićeve za dupliranje prednosti, na četrdesetak minuta pre kraja meča. Eli Jakovska, jedna od dve makedonke koje su ušle u igru u nastavku meča praktično već u prvom kontaktu sa loptom stavila je na muke golmanku Noroca, ali promene rezultata nije bilo.

Posle lepe prednosti splasnuo je pritisak Spartaka i ekipa iz Moldavije je znala to da iskoristi i u jednom od retkih izleta ka šesnaestercu Spartaka i prvog udarca na gol smanjila na 2:1.

Odlično golgetersko poslepodne Marenićeva je potvrdila sa dva brza gola, u 71' i 75' minutu, kada je podigla prednost svoje ekipe na velikih +3. Poslednjih petnaestak minuta meča protekao je u pasolutnoj dominaciji Spartaka koji je na ovom meču imao čak 14 udaraca u okvir gola.

Meč je igran po izuzetno teškom vremenu i temperaturi koja je na početku meča bila 38 stepeni, što je u neku ruku doprinelo da se ne prikaže partija shodno protivniku.

ŽFK "Spartak" - FC "Noroc" 4:1 (1:0)
Marenić 25', 47', 71', 75' - Chiper 58'

ŽFK "Spartak": Kostić (G, Vajda, Krstić, Ilić (K), Malešević, Filipović (Jankovska 46'), Matić (Markovska 46'), Pavlović (Fetahović 64'), Poljak, Nikolić i Marenić.

Noroc: Zatuşevscaia (G), Spinu, Prisăcari, Guma, Rusu (Topal 90'), Chicu, Miron, Tonu, Cerescu (K), Vutcariova ( Cereşnea  62') i Ștempliuc (Chiper 38')

Posle ove pobede, bez obzira na ishod meča Osijeka i Benfike, već sada je izvesno da će poslednji meč favorita grupe odlučiti o prvom mestu pa ostaje nada i vera da će subotičke plavo-bele, iako oslabljene neigranjem kapitenke Slović, uspešno završiti posao i direktno se kvalifikovati za nastavak takmičenja u Ligi šampiona i tako nastave samo gde su stali pre dve sezone.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 8 meseci
Komentara: 6
Pregleda: 3234

Povezana vest

Povezane teme

ženski fudbalski klub spartak

ženski fudbal

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.