Komentara: 7
Pregleda: 3537

Fudbalerke Spartaka danas kreću na kvalifikacioni turnir Lige šampiona

10.08.2015. u 12:26h
Izvor: Subotica.com
Prvak Srbije, Ženski fudbalski klub "Spartak" putuje danas u Hrvatsku gde ga očekuje kvalifikacioni turnir za Ligu šampiona koji se održava od 11. do 16. avgusta u Osijeku. Šampionke su u šestoj grupi sa Benfikom iz Portugalije, Norocom iz Moldavije i domaćinom Osijekom.
Fudbalerke Spartaka danas kreću na kvalifikacioni turnir Lige šampiona

Subotičanke su po peti put osvojile titulu prvaka države i izborile plasman na evro scenu. Pre dve godine uspele su da se plasiraju među 32 najbolja tima u Evropi, dok im je prošle godine malo sreće nedostajalo da ponove taj uspeh kada su baš u Osijeku pretrpele poraz u odlučujućoj utakmici protiv domaćina. Devojke su za godinu dana iskusnije i spravom se nadaju boljem uspehu ove sezone.

- "Već sutra nas očekuje prva utakmica kvalifikacija za Ligu šampiona gde se sastajemo sa Portugalskom Benfikom. Uloga favorite nam prija, ali teren je jedino merilo gde treba da to potvrdimo. Naš tim ima kvalitet i u obavezi je da to i dokaže. Neće biti lako, ženski fudbal u Evropi je u ekspanziji i svi klubovi se veoma brzo razvijaju i napreduju iz godine u godinu. Mi pokušavamo da pratimo evropske trendove, a koliko smo blizu tih okvira pokazaće ovogodišnji naš nastup na evro sceni. Moramo da iskoristimo svaku šansu na pravi način da postignemo naš cilj" – kaže Bojan Arsić sportski direktor Spartaka.

Prelazni rok doneo je nekoliko promena u plavo – belom jatu.

- "Kao što smo i najavili pred učešće na kvalifikacionom turniru angažovali smo dve nove igračice. Timu su se priključile Ngaska Gabriele Leone i Amela Fetahović. Dvadesetsedmogodišnja Leone je reprezentativka Kameruna, igra na poziciji nadača i nadamo se da će mnogo pomoći timu. Nešto iskusnija i jedna od najboljih igračica Bosne i Hercegovine Fetahovićeva dolazi iz slovenačkog Rudara verujemo da će svojim iskustvom mnogo doprineti našoj igri" – rekao je Arsić.

Fudbalerke Spartaka danas kreću na kvalifikacioni turnir Lige šampiona

Violeta Sović kapiten Spartaka zbog povrede propustiće kvalifikacije za Ligu šampiona, a njena zamenica Marija Ilić jedna od najboljih igračica u redovima šampiona Srbije veruje u stečeno iskustvo i nada se da dobrim rezultatima.

- "Imamo veliko Evropsko iskustvo kako u klupskom tako i u reprezentativnom takmičenju što će nam mnogo značiti na predstojećem takmičenju. Turnir u Hrvatskoj otvaramo utakmicom protiv Benfike. Dobro smo ih analizirali i smatram da se možemo ravnopravno nositi sa njima. Naš prvi protivnik u svojim redovima ima nekoliko dobrih igračica, ali nas to ne plaši i mislim das mo mi ipak favoriti u prvom meču. Daćemo svoj maksimum uz želju da se predstavimo na svojstven način, dobro smo pripremljene od strane stručnog štaba i ukoliko odgovorimo na sve zadatke koji se od nas očekuju rezultati neće izostati." - istakla je Marija Ilić.

Fudbalerke Spartaka danas kreću na kvalifikacioni turnir Lige šampiona

Raspored utakmica ŽFK "Spartak":

11. avgust (utorak) u 17 časova: - ŽFK Spartak – Benfika (Portugal)
13. avgust (četvrtak) u 17 časova: Noroc (Moldavija) - ŽFK Spartak 
16. avgust (nedelja) u 17 časova: ŽFK Spartak – ŽNK Osijek

* Sve utakmice se igraju u Osijeku na Gradskom stadionu "Gradski vrt".

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 8 meseci
Komentara: 7
Pregleda: 3537

Povezana vest

Povezane teme

ženski fudbalski klub spartak

žfk spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.