• Pregleda: 3505

Spartak ZV omogućio Zvezdi dug na rate

Kako saznajemo FK "Spartak Zlatibor voda" dogovorio je reprogramiranje duga koji beogradska Crvena zvezda ima prema njemu, te će tako dug od preko 17 miliona dinara biti isplaćen u 7 jednakih mesečnih rata.
Foto: FK "Spartak Zlatibor voda"
Spartak ZV omogućio Zvezdi dug na rate

Fudbalski klub "Spartak Zlatibor voda" je prekjuče zvanično počeo pripreme za nastavak sezone, a isto je počela i većina drugih timova  Jelen superlige.

Fudbalskoj javnosti je poznato da je fudbal jedna od grana društva koja funkcioniše u velikim finansijskim i organizacionim problemima pa tako većina klubova ili preživljava vrlo skromno ili se zadužuje kako bi doveli neka pojačanja, unapredili radnu infrastrukturu i obezbedili optimalne uslove za treniranje.

FK "Spartak Zlatibor voda" koji je i sam u nezavidnoj poziciji je kako saznajemo omogućio plaćanje duga beogradskoj Crvenoj zvezdi u iznosu od 17.245.382 dinara na 7 jednakih mesečnih rata od kojih prva treba da "legne" već krajem januara.

Ovaj dug odnosno potraživanje je nastalo usled transfera bivšeg fudbalera Marka Mirića pre nepunih godinu dana. Ovaj fudbaler se nije naigrao u Crvenoj zvezdi, ali to ništa ne menja situaciju - dug stoji. Crvena zvezda je imala ugovornu obavezu da do određenog roka isplati FK "Spartak Zlatibor voda" za obeštećenje, a pošto se to nije desilo subotički klub je sredinom decembra pustio menicu na jedan od poslovnih računa beogradskog kluba i time ga praktično blokirao da raspolaže sredstvima na istom, što dalje onemugućava ovaj klub da namiruje druga potraživanja, kojih kako je poznato ima u više(evro)milionskim ciframa.

Povlačenjem menice odnosno reprogramiranjem duga FK "Spartak Zv" je značajno pomogao Crvenoj zvezdi pošto je beograđanima sa novom Upravom vrlo bitno da se pre svega finansijski konsoliduju i da spremni, u svakom smislu, dočekaju nastavak sezone, isto kao što to želi i subotički Spartak.

povezane teme

6
radijalac Odgovori
i u novoj godini nastavak humanitarnih akcija :)
sale Odgovori
Dajte im i bodove,sramota za fss,a Tole je glavni?
Roditelj Odgovori
Uvek mali "finansiraju" velike......Bilo i biće......!
drper Odgovori
sport nije samo sport, on je izuzetna spona sa biznisom i zaista mi je logično da jedni drugima izlaze u susret jer "zatrebace nekad prsti gu'ici svrbljivoj", u oba smera, da se razumemo. Mnogi mediji, da ne kažem svi, su pompezno i senzacionalistički pisali da je Spartak oprostio dug, što nema veze sa istinom. ovaj dug je kako ste i vi napisali reprogramiran i jedini ustupak je to što će ga plaćati u ratama.

Nekim ljudima je stalo da šire negativnu energiju, kao da je nema i previše, pa dezinformisu, a drugi opet slepo prenose. Srećno Spartaku u novoj sezoni, trebaće mu isto kao i Zvezdi. Svako ima svoje probleme, a oni su proporcionalni uslovno rečeno veličini kluba.
Miloš Odgovori
I još nam kažu da smo mi subotičani jadni, e pa sad se vidi da su beograđani jadni a ne mi. Daj bože da propadne crvena zvezda !!! :D
Đorđe Odgovori
ja vas ne razumem ljudi!
ne navijam ni za koga
ne pratim sport
ali ekonomski gledano zar nije logičnije da Spartak pristane da mu se isplati dug na nekoliko rata nego da tera inatt i šalje menice i time još više poveća šanse da se dug na naplati

nisu ovi iz uprave naivni, sada ispada da je Zvezda mučenica a Spartak humanitarac.
daleko je to od toga i nemojte da živite u zabludi da tu neko nekome nešto prašta - fubal je veliki biznis, kompenzuju oni to svoj način
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.