• Pregleda: 5997

Spartak najuspešniji na Letnjem prvenstvu Vojvodine u plivanju

Spartak najuspešniji na Letnjem prvenstvu Vojvodine u plivanju

Plivački savez Vojvodine je u petak, 14. jula, u Subotici bio organizator Letnjeg prvenstva Vojvodine u plivanju za pionire, čiji je tehnički realizator bio Plivački klub "Spartak". Baze u Dudovoj šumi ugostio je preko 120 plivača iz 19 vojvođanskih klubova uzrasta 10 do 12 godina.

U fer i sportskoj atmosferi Spartak je iskoristio "prednost domaćeg terena". U ekipnom plasmanu Spartak je zauzeo treće mesto, dok je po broju osvojenih zlatnih medalja, ukupno šest, zauzeo ubedljivo 1. mesto.

Vanja Romić

Najuspešnija takmičarka prvenstva je Vanja Romić, koja je osvojila pet zlatnih medalja u isto toliko nastupa. Osvajači medalja u pojedinačnoj konkurenciji su:

Devojčice: Romić Vanja, četiri zlatne medalje u disciplinama 200 i 400 kraul i 100 i 200 prsno; - Kovač Monika, zlatna u disciplini 200 mešovito i dve srebrne u disciplinama 100 prsno i 100 delfin i Kuti Lili, srebrna medalja u disciplini 100 leđno i bronzana medalja na 200 leđno.

Dečaci: Dulić Danilo, srebrna na 50 kraul, bronzana na 200 kraul i Barši Marko, srebrna na 200 kraul, bronzana na 400 kraul.

U konkurenciji štafeta, u disciplini 4x50 mešovito, zlatnu medalju je osvojila ženska štafeta u sastavu Kuti Lili, Romić Vanja, Kovač Monika i Babić Taša.

Kako ističu iz PK "Spartak", možda najveći “tragičar” takmičenja je Luka Knežević sa osvojena dva četvrta mesta u disciplinama 100 delfin i 400 kraul, i jednim petim mestom u disciplini 200 kraul. Naravno, uz ogradu ako se ovakav odličan rezultat, u konkurenciji godinu dana starijih dečaka može nazvati "neuspehom".

Za ekipno treće mesto postarala se kompletna pionirska ekipa Spartaka u sastavu: Barši Marko, Zavišić Filip, Dulić Danilo, Knežević Luka, Matković Srđan, Romić Vanja, Kovač Monika, Babić Taša, Pivarčik Tamara, Milodanović Katarina, Kuti Lili i Keseić Petra.

“Vetar u leđa” najmlađim takmičarima PK "Spartak" dao je Andrej Barna, koji se trenutno nalazi u Subotici na pripremama za nastup na Svetskom prvenstvu u Budimpešti.

Andrej Barna sa pionirskom selekcijom Spartaka

Izvor: Subotica.com

povezane teme

2
Djuro Odgovori
Bio sam, gledali smo utrku, ali Spale je svaki put bio drugi ili treći. Tu i tamo uhvatili smo prvo mesto :) Ali nažalost Novi Sad je imao 825 bodova. Zrenjanin 711, Spale 642 je bio treći, Kikinda 500 četvrti. OK, NAJBOLJI SMO :D
Čukundida Odgovori
Zašto se forsira plivanje u gradu Subotici, kada su subotički vaterpolisti u reprezentaciji Srbije, a zna se koja smo sila u vaterpolu.
Zašto Marinković daje prednost plivačima a ne vaterpolistima? Ne dolazi na dodelu medalja kada se igra prvenstvo Srbije (Partizan, Crvena zvezda, Spartak-Prozivka) a dođe na prvenstvo Vojvodine gde je jedan Zrenjanin bolji od Spartaka. Spartak treći u Vojvodini u plivanju, a vaterpolisti drugi u Srbiji. A drugi jer su im sudili subotički hohštaplerski par koji se uvlače u Partizanovu guzicu Saveljić-Dvornić. Zašto Simović forsira plivanje? Da nema možda neke koristi od njih? Zašto?
Ostaje samo da se napiše knjiga 1000 zašto 1000 zato
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.