Komentara: 0
Pregleda: 2547

"Solidarnost" najavljuje nove prijave

27.12.2011. u 16:22h
Izvor: RTV Yueco
"Solidarnost" najavljuje nove prijave

Presude odeljenja Apelacionog suda u Novom Sadu su skandalozne jer se njima želi dokazati da je dobar deo tužbi od preko 1.000 nekadašnjih radnika zastareo, odnosno ide se na umanjenje iznosa koje radnici potražuju, saopšteno je na današnjoj press konferenciji udruženja građana “Solidarnost”.

U Udruženju, u kojem su okupljeni nekadašnji radnici ovog preduzeća i svi ostali koji se ne slažu sa privatizacijom nekadašnjeg subotičkog giganta, smatraju da su Odluke Apelacionog suda u Novom Sadu koje se odnose na potraživanja nekadašnjih radnika Severa kontradiktorne, kao i tumačenje tačnog datuma privatizacije preduzeća.

Predsednik ovog udruženja Vanja Dragojlović izjavio je da je visina naknade preoblematična, odnosno da sud nema ujednačene kriterijume, pošto se u jednom slučaju uvažava način obračuna koji je primenjivan u tadašnjem Severu, a u drugom ne.

Radi se o tužbi preko hiljadu nekadašnjih radnika preduzeća koji već dugi niz godina potražuju iznose za koje su im, u skladu sa dogovorom sa tadašnjim rukovodstvom, umanjivane zarade u periodu pre privatizacije, a za koje se Sever obavezao da će ih isplatiti nakon privatizacije koja je obavljena krajem 2004.

Zbog svega navedenog, i drugih razloga, Dragojlović najavljuje nove prijave.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 3 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 2547
Povezane teme

radnici Severa

atb sever

udruženje solidarnost

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.