Komentara: 8
Pregleda: 3815

Socijalna pomoć sve češće preko potrebna

14.08.2012. u 21:59h
Izvor: Dnevnik "Danas"
Broj siromašnih u Subotici ove godine veći ja za 30 odsto u odnosu na proteklu, govore podaci Centra za socijalni rad. U ovom trenutku čak sedam hiljada Subotičana dobija neku vrstu socijalne pomoći, a među njima je najviše onih koji koriste novčanu. Na tom spisku ugroženih nalazi se ukupno 2.960 porodica.
Socijalna pomoć sve češće preko potrebna

Problem je, međutim, što se gotovo svakodnevno javljaju novi građani koji se raspituju za mogućnost dobijanja bilo kakve pomoći od društva, jer je njihovo socijalno stanje sve ugroženije. Centar za socijalni rad mesečno primi do tridesetak takvih zahteva. 

Najčešće se za pomoć građanin javi kada nema redovna primanja, odnosno u situaciji kada je bez posla, ali i kada ne može plaćati redovne komunalne usluge.

Osim ovih mesečnih finansijskih prinadležnosti, grad je tokom protekle godine obezbedio i jednokratnu novčanu pomoć za 900 najugroženijih porodica. Nešto veći broj lica godinu prežive zahvaljujući narodnoj kuhinji - tokom 2011. godine ukupno 1.100 siromašnih Subotičana se hranilo na „gradskom kazanu“, a ove godine broj je povećan za sto osoba.

Grad takođe svake godine obezbeđuje i pakete hrane i sredstava za higijenu. Tokom 2011. je podeljeno ukupno 2.200 takvih paketa, a planirano je da se i ove jeseni obezbedi ista ili veća količina tih paketa.

Izvor: Dnevnik "Danas"
Postavljeno pre 11 godina i 7 meseci
Komentara: 8
Pregleda: 3815
Povezane teme

socijalna pomoć

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.