Komentara: 39
Pregleda: 5981

SNS: Žensko preduzetništvo - ekonomski pokretač Srbije

20.03.2016. u 16:38h
Izvor: GrO Srpska napredna stranka (SNS)
Saopštenje Gradskog odbora Srpske napredne stranke Subotica prenosimo u celosti.
SNS: Žensko preduzetništvo - ekonomski pokretač Srbije

Tribina na temu „Ekonomsko osnaživanje žena na selu i razvoj ženskog preduzetništva“ koja je održana u petak 18. marta u punoj sali Doma kulture u Bajmoku, okupila je veliki broj zainteresovanih žena iz Bajmoka i Subotice, koje žensko preduzetništvo vide kao perspektivu razvoja zajednice i celokupnog društva. Gosti tribine bile su dr Aleksandra Tomić republička poslanica i članica Glavnog odbora i Mirjana Đurđević, predsednica Udruženja privrednica i preduzetnica Srbije. 

SNS: Žensko preduzetništvo - ekonomski pokretač Srbije

Vlada Srbije je ove godine, putem Razvojne agencije obezbedila preko 100 miliona dinara za nove kreditne linije za žensko preduzetništvo. Za sve one koji se budu opredelili za podizanje kredita, biće omogućeni subvencionisani krediti sa učešćem države od 30 posto u vidu poklona, a 70 posto će biti sam kredit, rekla je dr Aleksandra Tomić. Ona je dodala, da su Vlada Republike Srbije i Ministarstvo privrede proglasili 2016. godinom preduzetništva i da je u pravcu ekonomskog oporavka zemlje opredeljeno 16,06 milijadi dinara za podršku i razvoj preduzetništva. Kroz 33 različita programa pomoći, koja u sebi sadrže različite vidove finansijske i nefinansijske aktivnosti, omogućuje se ojačanje preduzetničke snage, kao i pomoć preduzetnicima koji počinju posao ili su ga, do određenog nivoa, već razvili ali i da se pruži oslonac za dugoročni razvoj preduzetničkog duha.

SNS: Žensko preduzetništvo - ekonomski pokretač Srbije

U godini preduzetništva treba afirmisati upravo žensko preduzetnišvo, navela je Tomić i dodala da su oko 30 posto malih i srednjih preduzeća ženska preduzeća i da u budućnosti treba raditi na tome da ih bude još više. Ekonomska nezavisnost uslov je da žena bude ravnopravna u društvu, a preduzetništvo je najefikasniji način da žena postane samostalna . Mirjana Đurđević, predsednica Udruženja privrednica i preduzetnica Srbije je svojim ličnim primerom pokazala da žene mogu da budu značajan ekonomnski pokretač Srbije. Ona je uputila poruku ženama da ne odustaju pred životnim preprekama. Kako je istakla, važno je i neophodno jačati lične i profesionalne kapacitete preduzetnica kroz izgradnju samopouzdanja, istrajnosti i stalnog usavršavanja. Učešće žena u kreiranju poslovnog okruženja i razvoju privrede je od velikog značaja. Ženska intuicija, visprenost, snaga i znanje, vrednosti su koje su potrebne razvoju srpske privrede, zaključeno je na ovom skupu , koji je organizovala Unija žena GrO SNS Subotica u sradnji sa Unijom žena MO SNS iz Bajmoka.

Izvor: GrO Srpska napredna stranka (SNS)
Postavljeno pre 8 godina i 4 nedelje
Komentara: 39
Pregleda: 5981
Povezane teme

sns

srpska napredna stranka

žensko preduzetništvo

lokalni izbori 2016

izbori 2016

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.