Komentara: 70
Pregleda: 9949

SNS, NS i PS osudili napad na premijera Vučića

11.07.2015. u 22:57h
Gradski odbori Srpske napredne stranke, Nove Srbije i Pokreta socijalista izdali su saopštenja u kojima osuđuju napad na premijera Srbije koji se desio tokom današnje posete memorijalnom centru u Potočarima (BiH), a ista prenosimo u celosti.
SNS, NS i PS osudili napad na premijera Vučića

Saopštenje GrO SNS

Gradski odbor SNS u Subotici najoštije osuđuje sraman napad na premijera Srbije Aleksandra Vučića u Potočarima, jer je to napad na državu Srbiju, a skandalozni čin kamenovanja ne može se karakterisati drugačije nego kao pokušaj ubistva.

Aleksandar Vučić pokazao je veličinu moćnog državnika, odlučnog u nameri da se pokloni žrtvama radi trajnog pomirenja, ali na pruženu ruku odgovoreno je kamenom, što na pravi način odražava koliko je ko spreman da doprinese zajedničkoj budućnosti u regionu, ali i koliko olako donešene raznorazne odluke i rezolucije mogu imati pogubne posledice

// kraj saopštenja

Saopštenje GrO "Nova Srbija"

Stranka Nova Srbija najoštrije  osuđuje napad na premijera Srbije Aleksandra Vučića u Potočarima i tražimo od nadležnih organa Bosne i Hercegovine da se napadači odmah pronađu, privedu pravdi i najoštrije kazne.

"Nedopustivo je da se napad dogodio u trenutku kada se Premijer Aleksandar Vučić hrabro i dostojanstveno poklonio žrtvama Srebrenice pružajući ruku pomirenja u ime Srbije".

Nova Srbija smatra da "samo uvažavajući sve žrtve možemo prevazići tešku i bolnu prošlost koja je odavno iza nas i okrenuti se budućnosti kao glavnom strateškom cilju u regionu", stoji na kraju saopštenja Gradskog odbora "Nova Srbija"

// kraj saopštenja

Saopštenje Pokreta socijalista

Gradski odbor Pokreta socijalista u Subotici sa dubokom zabrinutošću i najoštrijim osudama reaguje na napad u Potočarima, kada je kamenovan predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić. Molimo nadležne organe BiH da povodom današnjeg napada muslimanskih vernika reaguju u skladu sa Zakonom, ali i sve druge nadležne institucije kako u Bih tako i u Evropi, da se oglase povodom incidenta.

Premijer Vučić se poklonio žrtvama i time izrazio gest pomirenja, nadu za boljom budućnošću, za saradnjom naroda u regionu na svim poljima kao jedinom alternativom zajedničkog opstanka. Želeći da usmrte kamenicama predsednika Vlade Republike Srbije, gospodina Aleksandra Vučića, a događaj se drugačije ne može okvalifikovati, jasna je slika da u regionu i dalje nema svuda želje za mirom, da određeni delovi naroda žive za osvetom, mada je to zabranjeno kako u hrišćanskoj tako i u muslimanskoj civilizaciji, i da, naposletku, ove činjenice upozoravaju da zli duhovi i te kako nisu stišani, štaviše, prete da ugroze mir i stabilnost na Balkanu.

// kraj saopštenja

Postavljeno pre 8 godina i 9 meseci
Komentara: 70
Pregleda: 9949
Povezane teme

sns

srpska napredna stranka

Aleksandar Vučić

nova Srbija

sns subotica

saopštenje

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.