Komentara: 22
Pregleda: 12255

Sneg u Subotici - Pomozi komšiji, pomozi gradu!

05.02.2012. u 09:01h
Sneg u Subotici - Pomozi komšiji, pomozi gradu!

Svedoci smo velike količine snega koji intenzivno pada već dva dana, veliki broj domaćinstava čak i urbanijim delovima grada je blokiran jer nije svako u mogućnosti da očisti ispred svoje kuće, i nema nekoga ko može da mu pomogne. Čitava Srbija je na pragu zvaničnog vanrednog stanja, mi se borimo da omogućimo normalan život u Subotici, to je veoma teško ako neki rade a većina samo posmatra.

Sajt subotica.com snagom svog medija (čiji su članovi i sami učesnici) pokreće akciju "Pomozi komšiji - pomozi gradu" u kojoj pozivamo sugrađane da iskažu solidarnost i da se uključe koliko god mogu, da pre svega očiste sneg ispred svoje kuće, makar najosnovnije - mnogima će i to mnogo značiti, zatim da pomognu svojim komšijama da srede svoje prilaze, da sinergijom napravimo prohodnost makar za pešački saobraćaj. Ovo je vreme kada treba da pokažemo veliku sugrađansku solidarnost koju ovaj grad nesumnjivo poseduje.

Iz meteorološkog centra najavljuju još padavina, makar do srede, i veoma je bitno učestalo čistiti kako se ne bi nagomilavalo i samim time teže je za čišćenje. Grad Subotica je sa svojim kriznim štabom uložio velike napore da se očiste najprometnije saobraćajnice, prilazni putevi i visokofrekventna mesta, sve javne službe koje mogu da doprinesu su aktivne na terenu ali i bez obzira na svo to ljudstvo i mehanizaciju potrebna je pomoć sugrađana.

Obucite se toplo, zaštitite prvo svoje zdravlje i nemojte se preforsirati - ukoliko ne možete da učestvujete nemojte samo gledati kroz prozor dok drugi čiste - podržite komšije tako što ćete im doneti toplog čaja, možda rakijicu ili kuvano vino, jer oni to ipak rade ne samo zbog sebe već i zbog svih nas. Svi mi možemo da doprinesemo ovoj akciji, najviše fizičkim radom ali i moralnom podrškom i toplim napitcima.

Pošaljite nam nekoliko slika sa akcija čišćenja snega u kojima učestvujete, ili ste ih fotografisali, postavićemo ih u naš javni album, bez obzira koliko ih mnogo stiglo. Slike možete poslati na webmaster@subotica.com.

Ukoliko podržavate ovu akciju podelite link sa svojim prijateljima, na facebook-u, twitteru - budimo solidarni i pokažimo jedinstvo i dobročinstvo u ovim vanrednim okolnostima.

* * * * *

Radna akcija - dobrovoljno čišćenje snega (više lokacija)
Pogledajte neke od slika koje su nam stizale tokom dana... hvala svima na dostavljenim slikama i akcijama koje su sprovodili.

Železničko naselje - veselo društvo (autobusko stajalište, pijaca kod Trgoprometa, ispred pekare,...)
Sneg u Subotici - Pomozi komšiji, pomozi gradu! Sneg u Subotici - Pomozi komšiji, pomozi gradu!
Složne komšije iz Šekspirove ulice Adačka ulica (MZ "Aleksandrovo")
Sneg u Subotici - Pomozi komšiji, pomozi gradu! Sneg u Subotici - Pomozi komšiji, pomozi gradu!

 


Sneg u Subotici - Pomozi komšiji, pomozi gradu!

Sneg u Subotici - Pomozi komšiji, pomozi gradu!

Sneg u Subotici - Pomozi komšiji, pomozi gradu!

VAŽNI KONTAKTI
- MUP, policijska uprava Subotica: 92
- Služba hitne medicinske pomoći: 94, 551-373
- Vatrogasci: 93
- Kontakt centar 024: 626 - 999
- Komunalna policija: 626 – 988
- "Kontakt centar 024" je za predstojeći vikend uveo dvadesetčetvoročasovno dežurstvo.

Postavljeno pre 12 godina i 2 meseca
Komentara: 22
Pregleda: 12255
Povezane teme

akcija čišćenja subotice

čišćenje snega

sneg u Subotici

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.